Преди престъпниците ни бяха болни, сега са нежни души

6459
Преди престъпниците ни бяха болни, сега са нежни души
СДВР се оправдава заради ареста на издирван престъпник

"Оказа се, че преди ни бяха болни престъпниците, а сега са нежни души" - коментира старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР, пред журналисти по повод на задържането два дни по-рано на Стефан Кленовски, за когото има издадена европейска заповед за арест.

Във връзка със задържането съпругата на Кленовски подаде жалба, че той е бил малтретиран, а тя и дъщеря й – грубо обиждани от силите на реда, предаде ТВ Европа.

Цветанов подписа заповеди за наказание на трима ръководни служители на СДВР

Министър Цветан Цветанов подписа заповеди за наказание на трима ръководни служители на СДВР, съобщиха от пресцентъра на МВР. Дисциплина...

Съпругата на Стефан Кленовски е подала жалба във Седмо Районно управление на полицията. Тя е обвинила полицаите в насилие, обясни говорителят на СДВР Нели Иванова. Назначава проверка по случая. "Всички видяха, че просто той е задържан на входа, фактически на самия детски кът. Не е вътре и не се е случило пред деца. По никакъв начин никой от минаващите граждани не реагира, всичко се случва за много кратко време, в рамките на минута, минута и половина. Поне от това, което се вижда на записа, колегите не са имали физически контакт със съпругата му" - каза говорителят, след като бе показан запис от задържането на Стефан Кленовски в столичен мол.

Комисар Йорданов показа видеозапис от охранителните камери в мола на бул. "Цариградско шосе" в столицата, където е бил извършен арестът. От записа се вижда, че няма суматоха в мола, както твърди съпругата му. Арестът не е станал пред деца в детския кът, а на 10-15 метра от него" - твърди комисарят. Валери Йорданов не пожела да каже какво пише в жалбата, подадена от съпругата на Кленовски. "Не ми е удобно да цитирам думите й, с които тя твърди, че е обиждана тя и дъщеря й. Не бих казал, че тези думи са й чужди, доста свободно боравеше с този речник" - каза той, цитиран от "Медиапул".

Иванова пък обясни, че в своите доклади, органите на реда са упоменали, че съпругата на Кленовски се е държала арогантно и грубо с тях. "Ние сме длъжни да проверим и едната, и другата страна, за да бъде обективна проверката. Издирваме и записи от други камери" - каза тя. Показания предстои да дадат няколко служители от мола, както и гражданка, която е станала неволен свидетел на акцията, обясни още Иванова. Тя допълни, че проверката по случая ще приключи в рамките на две седмици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com