Призив: Всички студенти да помагат в болниците в борбата срещу пандемията

3601
Призив: Всички студенти да помагат в болниците в борбата срещу пандемията
Снимка: Getty Images/Guliver

Националното представителство на студентските съвети в България (НПССБ) с призив към студентите да помагат в болниците в борбата срещу пандемията от коронавирус. Вижте какво гласи призивът им.

"Уважаеми студенти,

Проект: Държавата поема таксите на студенти с трудови договори с работодатели

Държавата ще заплаща таксите на студенти, които имат сключени трудови договори с работодатели у нас за минимум 5 години след дипломиран...

Във връзка с нарастващите случаи на пациенти с COVID-19 и отправения апел от страна на Министерството на здравеопазването се обръщаме с призив към цялата студентска общност за набиране на доброволци за работа в болниците в Република България. След безброй часове, прекарани в упражнения, лекции, стажове и изпити, всички ние сме на прага да се присъединим към гилдията на младите работещи граждани на Република България. Въпреки трудностите на следването и пречките, създадени от пандемията от SARS-CoV-2, ние не се предадохме пред предизвикателствата и продължаваме с общи усилия да допринасяме за благоденствието на страната ни.

В напрегната и безпрецедентна ситуация като тази, ние имаме своята съществена функция в борбата с пандемията. Без значение от висшето училище и изучаваната специалност, всички ние можем да бъдем съпричастни с онези, които се борят с вируса на първа линия. Можем да съдействаме в лечебни заведения и клиники като заемем ролята на болногледач, санитар или дезинфектатор. Работата съвместно с медицинския персонал от съответните лечебни звена би представлявала облекчение за редовните служители, тъй като чрез отмяна на част от техните задължения, ще се даде възможност да бъде насочен адекватен ресурс към нуждаещите се отделения. Съдействието на медицинските работници, независимо от типа на оказаната помощ, е не просто проява на съпричастност, но и начин за всеки от нас да изпълни гражданския си дълг в битката със SARS-CoV-2.

Никой не би възпрепятствал студент от това да насочи усилията си в помощ на отделенията, занимаващи се с Covid-19. Двете условия, при които е възможно това, са: помощта да бъде напълно доброволна с помощта да бъде в часови диапазон, извън този на учебните занятия по програма. Отговорността за решението за оказване на подкрепа се носи лично от студента. НПСС изказва искрена благодарност и съпричастност към всички медици, които участват в борбата със SARS-CoV-2! Призоваваме всеки от нас, чрез личен принос, да подпомогне в битката срещу заразата!Ч

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От догодина: Прекратяваме договор с телеком без неустойка, ако има индексация

Кета Мирчева: Ние не искаме да се поучим от историята (ВИДЕО)

"Топлофикация София" лъжат за по-ниски сметки за парно през февруари? (СНИМКИ)

Времето утре - 19 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com