Прогноза за времето - 10 декември (четвъртък)

8702
Прогноза за времето - 10 декември (четвъртък)
Снимка: pixabay.com

Днес ще бъде облачно с валежи от дъжд, значителни на много места, главно в Южна България. През деня в Северозападна България, а след обяд и в източните райони валежите временно ще спрат. В Източна България, а през нощта и по долината на Струма ще духа умерен до силен юг-югоизточен вятър. Минималните температури ще бъдат от минус 1° в Северозападна България, където ще има и поледици, до 10° в югоизточните райони. Максималните отново ще се в широки граници - от 4° в северозападните до 13°-14° в източните райони. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд. Ще духа умерен и силен юг-югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 13°-14°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Седмична прогноза за времето за 7-13 декември

В понеделник над цялата страна ще има превалявания от дъжд. Минималните температури ще са между 1 и 10 градуса , а максималните между 5...

В планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 1200-1300 метра от сняг. В Рило-Родопската област и Централна Стара планина снеговалежите ще са значителни. Ще духа силен юг-югозападен вятър, който след обяд ще отслабне и ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

През следващите дни до края на седмицата ще е сравнително топло за периода, особено в Източна България. Ще преобладава облачно време. В петък вятърът ще се задържи предимно слаб, от запад, в източните райони по-късно през деня - от запад-югозапад. До обяд валежите ще спрат, най-късно в североизточните райони, но вечерта и през нощта срещу събота от юг отново ще завали дъжд. През почивните дни валежите ще са на много места в страната, ще са предимно от дъжд, по-голяма е вероятността да са значителни в Централна и в Източна България; в планините в западната половина от страната над 1200 м.н.в ще вали сняг. Ще бъде и доста динамично, вятърът често ще е умерен, в Източна България - от южната четвърт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Времето утре - 30 март 2024 г.

Признание от СЕМ: Не можем да контролираме рекламата на хазарт ефективно

Стоп на войната по пътищата: ЕС казва как може да се случи

Събарят незаконните сгради на Гайтански край яз. "Искър"

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com