Прогноза за времето - 12 декември (събота)

4374
Прогноза за времето - 12 декември (събота)
Снимка: iStock/Guliver

Днес ще е предимно облачно и дъждовно. Сутринта на места в равнините ще има мъгли. След обяд от запад валежите ще започнат да спират. Това съобщи за Агенция "Фокус" Георги Цеков, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология.

Вятърът в Източна България ще се ориентира от югоизток и ще се усили. Минималните температури ще са от малко над нулата в Дунавската равнина, до 9-10° по Южното Черноморие. В Източна България ще духа умерен югоизточен вятър, в Западна - слаб от запад. Максималните температури ще са между 7° и 12°, по-ниски в северозападната част от страната, където преди обяд дъждът ще се примесва със сняг. Атмосферното налягане се понижава и ще бъде значително по-ниско от средното за месеца. Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен, след обяд и временно силен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха между 11° и 13°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над около 1300 метра - от сняг. След обяд от югозапад валежите ще започнат да спират. Вятърът ще е слаб до умерен от югозапад, в масивите от Източна България - силен от юг. Максимална температура на 1200 метра - около 6°, 2000 метра - около 0°.

През следващите дни ще се задържи облачно, със слаб северозападен, в Източна България умерен северен вятър. В неделя валежи ще има в Южна и Източна България, по-значителни - в Източните Родопи и района на Странджа и Сакар, а в североизточната част от страната ще са предимно слаби. Температурите ще останат без съществена промяна. В понеделник от югоизток валежите ще се активизират, на повече места ще са в Централна и Източна България. Повишена вероятност за значителни количества има в най-южните райони. Почти без валежи ще е в Северозападна България. Дневните температури ще са с 2-3 градуса пониски. Във вторник валежите навсякъде ще спрат, а от запад ще започне и разкъсване и намаление на облачността. Вятърът в източните райони ще отслабне и ще стихне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com