Прогноза за времето - 18 юли (събота)

6532
Прогноза за времето - 18 юли (събота)
Снимка: Pixabay

Над Западна България ще продължи да се развива купестодъждовна облачност и ще има валежи и гръмотевична дейност. В Северозападна България валежите ще са продължителни и на отделни места там количествата ще са значителни. Това съобщи за Агенция "Фокус" Виктория Клещанова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Централна и Източна България през деня - предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. През деня в Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад, а в Централна и Източна – от изток-североизток и ще се усили до умерен. Максималните температури ще са между 20° и 25° в западните райони, до 32° на места в Централна и Източна България. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде близко до средното за месеца.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури между 27° и 29°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето в повечето райони ще е 2-3 бала. Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи, придружени с гръмотевици. Предимно слънчево ще е над масивите на изток. Ще духа умерен югоизточен, по високите и открити части – до силен южен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 11°.

В неделя отново в западната половина от страната на места ще има краткотрайни валежи, придружени и от гръмотевици. Температурите там ще са сравнително ниски за периода - 22°-27°. В източната половина ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове, без валежи. Температурите ще са около и над 30°. През нощта срещу понеделник в Западна България валежите ще спрат, но ще превали на места в Централна България. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се запази и в понеделник, ще бъде слаб до умерен.

В понеделник ще има променлива облачност, на отделни места в Централна и Източна България все още са възможни краткотрайни превалявания. Във вторник ще има повече слънчеви часове, а вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб, от северна четвърт. Температурите ще се повишат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Много атракции и забавления във Family Fantasy Land на 1 юни

Служебният кабинет обезпечи видеонаблюдението и видеозаснемането за изборите

Кабинетът смени областните управители на Благоевград, Видин, Добрич и Плевен

Григор Лилов: Загубата за България от „Турски поток“ е между 4,9 и 5,2 млрд. лв. (ВИДЕО)

Кампанията "Хижа на годината" 2024 се открива на 15 май

Времето утре - 9 май 2024 г.

В България над 200 населени места без нито един жител към края на 2023 г.

Жълт код за значителни валежи за 10 области в четвъртък

Почина журналистът и писател Николай Н. Нинов

ВАС се произнесе окончателно за изборите за общински съвет в Сандански

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com