Прогноза за времето - 7 юни (понеделник)

10360
Прогноза за времето - 7 юни (понеделник)
Снимка: iStock/Guliver

Днес увеличението облачността ще обхване по-голямата част от страната, след обяд и през нощта срещу вторник ще е купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, на места в Югозападна България и Рило-Родопския масив интензивни и значителни по количество, валежи от дъжд и гръмотевични бури. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще има условия за градушки. Без валежи ще е в крайните североизточни райони, където ще бъде предимно слънчево, а привечер и над останалата част от Северна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъсва. Ще е почти тихо. Максималните температури ще са между 23° и 28°. Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца и ще остане без промяна.

По Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб предимно от югоизток. Максималните температури ще са между 21° и 23°. Температурата на морската вода е 16-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Седмична прогноза за времето за 7-13 юни

Началото на новата седмица ще бъде белязано с влошаване на времето.  В понеделник и вторник над цялата страна ще има значителна о...

Над планините облачността ще е значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, в масивите от Западна България интензивни, валежи от дъжд, придружени с гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 9°.

През следващите дни въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, около и след обяд временно интензивни, с гръмотевични бури, по време на които вятърът ще се усилва и ще бъде с променлива посока. Има условия за градушки. Временно отслабване и затихване на явленията ще има след полунощ, когато ще бъде почти тихо, ще се изяснява, а с повече слънчеви часове, главно сутрин, ще е в сряда и четвъртък. Дневните температури ще са предимно между 23° и 28°, с един-два градуса по-високи към средата на седмицата. През периода по-малко ще са валежите в крайните източни райони.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com