Разделението по темата "София Прайд" личи от снимката на едно дете

26843
Разделението по темата "София Прайд" личи от снимката на едно дете
Снимка: Actualno.com/Евгения Гигова

Вчерашното изказване във Facebook на първата дама на България Десислава Радева предизвика вълна от коментари както в социалните мрежи, така и в сутрешните блокове на най-големите частни ефирни телевизии.

В сутрешния блок на bTV беше засегната и снимка на малко момиченце, държащо плакат с надпис "Върнете дъгата на децата, педерасти". Детето е качено на раменете на режисьора Мирослав Паскалев-Зорец, който е известен покрай Боян Расате и националистическите си разбирания. Момиченцето е дъщеря на Зорец.

Това не е мнението на детето, със сигурност. Това мнение е престъпление и се наказва до 4 години и една огромна глоба. Престъпление от омраза, това емблематичен пример за престъпление от омраза. Просто трябва да имаме прокуратура, а ние нямаме, смята адвокат Николай Хаджигенов.

Това не е парад, като този на Червения площад, това е място за забавление. Това е протест за конкретни граждански права, защото не считам че през 2017 година едни хора да бъдат санкционирани зловещо, добави Хаджигенов конкретно по темата "София Прайд".

Една купчина хора са дискриминари зловещо и Радева е наясно с тези неща. В една нормална държава щяха да са замеряни с камъни още на сутринта с този пост, каза още юристът, според когото "първа дама, такова животно не разпознаваме в света на правото".

Не се наемам да се правя на юрист. Лично изпитвам неудобсто от бъдещата съдба на детето, каза Армен Бабикян.

Според Бабикян водена от желанието да уплътнява образа си на първа дама, Десислава Радева е била посъветвана зле. "Имаме център за превенция за СПИН, кога получават заплати тези хора, колко струват лекарствата. Ако иска може, да даде своя дан в този бич на човечеството. Това е синдром на придобита имунна недостатъчност, когато си толкова близо до върха е добре да се обърне до това до каква степен имаме имунна достатъчност по отношение на демокрацията".

Първата дама има приблизително две роли - или ще играе принцесата на народа, или тиха сянка на мъжа си, добави Бабикян.

Толкова единодушно Facebook обществото не съм го виждал, сподели журналистката Мира Баджева, която определи статуса на Радева като "бъбрива излишност" или "излишна бъбривост". Според нея статусът на първата дама във Facebook оставя усещане за "ниска топка". Би трябвало г-жа Радева да знае като пиар, че нямаш право на грешка в публичните комуникации, уточни Баджева.

Същевременно бившият съветник на президента Росен Плевнелиев Румяна Коларова посочи, че Десислава Радева е имала възможността да се срещне с хора като например брачния партньор на премиера на Люксембург и такъв статус може да се възприеме дори като дипломатически скандал. Ясно е, че по-кратките и стегнати послания са за предпочитане – не бива нещата да изглеждат така, сякаш си говори по телефона с приятелка. Освен това всяко нейно действие се трупа на сметката на президента, смята Коларова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

От Метеобалканс предупреждават: Идват бури с гръмотевици и градушки

По-високи заплати след отпуск за бременност, по-високи и след отпуск за "увреждане" - има ли как? ВАС реши

Габриела Наплатанова временно ще ръководи СЕМ до 27 октомври

Техномаркет премества магазина си във Велинград в новия Ритейл парк

Голямото преброяване на малките врабчета ще се проведе за 8-ми път тази събота - 27 април

Край на мандата на Соня Момчилова: СЕМ избира нов председател

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com