Служители на ГДБОП преустановиха сайт за музика

5525
Служители на ГДБОП преустановиха сайт за музика

Служители от сектор "Компютърни престъпления и интелектуална собственост" при ГДБОП проведоха операция по документиране на незаконно използване на музикални произведения, без съгласието на правоносителя чрез интернет страница, съобщиха от МВР.

В хода на акцията бил установен собственикът на сайта. Чрез сайта се предоставял достъп до неограничен брой потребители на музикални произведения от каталога на музикална компания. Нанесени са щети на българската музикална индустрия и българските творци.

В хода на разследването бил проверен адрес на територията на столицата. От него са иззети две компютърни системи, посредством които се администрирал сайтът. В продължение на три години по този начин бил осигуряван достъп на потребителите на Интернет до огромен брой защитени обекти на авторското право, без необходимото съгласие на правоносителите. Достъпът до сайта бил преустановен.

Образувано е досъдебно производство. Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие приет от "Съвета за защита на интелектуалната собственост".

Редактор: Георги Иванов

Пратка с голямо количество хероин е задържана в Разград

Съвместните действия са проведени на 18 и 19 юли от служители на отдел "Наркотици" при ГДБОП, колегите им в ОДМВР-Разград и представи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com