Станала известна покрай бежанците юристка заплаши със съд "низамовците"

2226
Станала известна покрай бежанците юристка заплаши със съд "низамовците"
Снимка: БГНЕС

Престанете да се връзвате на провокации – който иска да си прави Майдан, да си го прави в собствената къща. С този призив се обърна във Facebook юристката Петя Георгиева, която нашумя покрай събрание-митинг в Ямбол, което стана факт заради бежанската криза. Тя визираше не просто политици, но и други хора, включително новоизлюпени борци за свобода и равенство, като ги нарече "низамовци". Припомняме, че известният с прякора си Перата млад мъж, прочул се с „ареста“ на мигранти с помощта на свински опашки, се казва Петър Низамов.

Петя Георгиева се обърна с призива си заради спекулации по темата с постановление номер 208 на Министерския съвет, от 12 август, тази година. Това е т.нар. Наредба за условията и реда за сключване, изпълнение и прекратяване на споразумение за интеграция на чужденци с предоставено убежище или международна закрила. Съгласно тази наредба българските общини могат да участват в интеграцията на чужди граждани, на които България е предоставила убежище, като за целта получава финансиране. Георгиева изрично посочи, че такива чужденци ще бъдат настанявани единствено във ведомствени жилища и то само в общини, които са изявили желание да участват в програмата за интеграция.

България е приела само 29 мигранти по квотите на ЕС

Досега България е приела 29 мигранти от въведените от ЕС квоти, показват данни, представени от Европейската комисия. Всички тези мигра...

Георгиева подчерта, че няма намерение да се кандидатира за депутат и че всички лидери на политически партии са мекерета. Всеки, който твърди, че съм обвързана с политическа партия, да го докаже с документи – ако не може, ще се сблъскаме със съда, подчерта тя.

ВИДЕО от изказването на Георгиева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com