Стотици доброволци се организират в помощ на бедстващите във Варна

24271
Стотици доброволци се организират в помощ на бедстващите във Варна
Снимка: БГНЕС

Стотици доброволци от цялата страна се стичат към бедстващия варненски квартал Аспарухово, съобщиха от администрацията. Желаещите да се включат във възстановяването на нормалната обстановка вземат участие в разчистването на калта, отпадъците и дървесната маса, съобщиха от пресцентъра на общината.

Сборен пункт за доброволците е кризисният щаб, разположен в районното кметство на Аспарухово. Възниква обаче недостиг на лопати, кофи и ботуши. Работата на доброволците приключва при залез слънце, тъй като кварталът все още е неосветен през тъмната част от денонощието, но утре работата продължава.

До края на деня ще пуснат тока в кв. Аспарухово

Електрозахранването във варненския квартал „Аспарухово” ще бъде възстановено до края на дена Електрозахранването в квартал ...

Всички желаещи да положат доброволен труд в района на бедствието могат да търсят в районното кметство в Аспарухово координатора на доброволците – Петър Манчев, директор на дирекция „Управление на собствеността” в община Варна.

Доброволци от Варна на всеки час се събират пред Катедралния храм, откъдето с автобус са извозвани до варненския квартал Аспарухово в помощ на бедстващите.

"Събираме се да помогнем на Аспарухово с каквото можем, поради простата причина, че положението е стряскащо. Вече четвърти автобус заминава на там. Ще им помогнем с каквото можем", каза за БГНЕС варненецът Калоян Георгиев.

Потопът, който удави общо 12 души във Варна и Добрич, сред които и 2 деца, тръгна вчера в 17 часа, когато започна да се излива пороен дъжд в морската столица и в Добричко. Часове наред се изливаше вода, във вечерните часове приливна вълна, незнайно откъде, удари квартал Аспарухово и помете хора, автомобили, къщи.

23 юни е обявен ден на национален траур.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com