Въвеждат временни ограничения в движението по магистрала "Струма"

9570
Въвеждат временни ограничения в движението по магистрала "Струма"
Снимка: БГНЕС

Поради тестване на пътната настилка на магистрала „Струма” се въвеждат временни ограничения в движението на 20 май (вторник) между 8 ч. и 17 ч. в участъка от Долна Диканя до Блатино, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).

Предвижда се в този участък със специална мобилна сонда да бъдат взети проби от пътната настилка. За повишаване на безопасността на движението е необходимо шофьорите да карат внимателно, да спазват пътната сигнализация и въведената временна организация на движението за отсечката между Долна Диканя и Блатино – от км 313+220 до 315+220, в посока Кулата – София. Допустимата максимална скорост на движение се ограничава на 90 км/ч.

15-километровият тунел на "Струма": Как се справят по света

Миналата седмица се разгоря ожесточен спор между строителните браншови организации и еколозите по отношение на предвидения 15-километро...

Тестовете ще се извършват със специална мобилна сонда като всеки сондаж продължава около 30 минути. Работният участък, в който ще се извършва проучването, ще е затворен в рамките на 50 м, като се засяга крайната активна лента.

Вземането на проби със специална мобилна сонда от свързаните пластове на настилката е обичайна практика при новопостроени пътни участъци, финансирани със средства от европейските фондове. При изграждането на нови отсечки проучванията се правят от Централния институт на пътните технологии, национални и европейски норми и стандарти към АПИ, а след цялостното завършване на обекта и въвеждането му в експлоатация тестовите изследвания се извършат от независима лаборатория по изискване на Европейската комисия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com