Мозайка заменя фонтана на "Витошка" (СНИМКА)

4413
Мозайка заменя фонтана на "Витошка" (СНИМКА)

Подова мозайка, която изобразява планината Витоша, ще замени фонтана на едноименния булевард в София. Това реши Столичният общински съвет (СОС) на днешното си заседание.

Решението беше взето с 46 гласа "за" и 6 "въздържал се".

Официално: "Витошка" пешеходна и от "Алабин" до "Св. Неделя"

Столичният общински съвет (СОС) прие предложението за въвеждане на пешеходна зона от ул. "Алабин" до пл. "Св. Неделя". Решението беше в...

Мозайката, който е дело на проф. Боян Добрев, ще представи планината като "зеленото сърце" на София. Мозайката представлява карта на Витоша, на която са изписани основните върхове и местности в планината.

"Запазвайки ролята на достоверна географска карта на художественото изображение, авторът му придава функция, която за много голям процент от зрителите би била разбираема и близка, но всъщност основната идея е природният резерват до София, който е една от най-привлекателните характеристики на града– Витоша – "зеленото сърце" на София", пише в сайта на общината.

Мозайката ще бъде реализирана с максимално трайни за целта материали с оглед на факта, че тя е улична настилка и се предвижда по нея да преминава голям поток от пешеходци, както и това, че ще е изложена целогодишно на атмосферни влияния и сняг, пише още в съобщението. Материалите ще бъдат с 2 см дебелина и съобразена с условията степен на устойчивост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София