Американската приказка на Григор Димитров продължава! Пречупи "кошмар" и е на финал (ВИДЕО)

17973

Най-елитният тенисист на България Григор Димитров ще играе финал на турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями! Хасковлията подчини "кошмарния" за себе си противник Александър Зверев с 2:1 (6:4; 6:7(4); 6:4) за два часа и 40 минути. В спора за титлата Гришо ще премери сили със световния номер 3 Яник Синер.

Развой на срещата Григор Димитров-Александър Зверев

Сет 1

Гришо започна уверено срещата и с гейм на нула поведе в резултата. Реакцията на съперника бе подобаваща - 1:1. При второто си подаване хасковлията отново бе безкомпромисен и не даде повод на Зверев дори да си помисли за брейк. Българинът продължи да играе на високо ниво, но германецът не отстъпваше - 2:2.

Фамозно разиграване между Гришо и Зверев

В петия гейм зрителите станаха свидетели на най-дългото разиграване, спечелено от Александър Зверев. Нашият състезател отвърна с ас по диагонала, а впоследствие трябваше и да отразява точка за пробив. Все пак Димитров взе трудния гейм - 3:2. №5 в ранглистата на ATP пак сервира прекрасно и изравни.

Григор Димитров поведе със сет!

След това хасковлията поведе с 40:0, обаче инкасира точка. Тя не го накара да загуби самообладание и да направи 4:3. Традицията за лесни взети подавания продължи с нов гейм на нула в полза на германеца. Гришо също не я развали за 5:4. В десетия гейм Зверев дръпна с 30:0, но изумителният българин обърна и стигна до сетбол. В решаващата точка Саша се пропука и Григор Димитров поведе със сет.

Втори сет

Най-добрият ни тенисист използва психологическото надмощие и завоюва категорично първия гейм. Зверев отвърна с абсолютно копие и възстанови паритета. Българинът имаше тежки моменти при 1:1. Геймът вървеше точка за точка, имаше и равенство, но все пак първата ни ракета запази концентрация - 2:1. В четвъртия гейм изненади липсваха. Зверев без особени затруднения направи 2:2. 

Равностойни моменти

В петия гейм малко оставаше на №5 в света да притесни Димитров, който обаче не трепна. После пък най-добрият тенисист на страната ни тества съперника, ала пробив пак нямаше. След това Гришо безкомпромисно излезе напред с 40:0. Зверев върна до 40:40, но хасковлията взе две точки - 4:3. В осмия гейм германецът бе безапелационен - на нула. 

Силен Зверев в тайбрека

Равностойните моменти властваха на корта в Маями. С помощта на ас и премерени удари, Григор Димитров поведе с 5:4, а в десетия гейм грабна първите две точки, преди да бъде обърнат за 5:5. Хасковлията бързо-бързо направи 6:5, а Зверев прати сета в тайбрек. В него минипробивите валяха един след друг, но световният номер 5 бе една класа над хасковлията и изравни в общия резултат.

Трети сет

Първият гейм на третата част костваше доста усилия на Саша Зверев, но го спечели. Последваха два бързи разменени гейма. При 1:2 Гришо отрази брейкбол и съхрани надеждите си за класиране на финал живи. Съперникът му взе безпроблемно своя сервис за 2:3, а хасковлията отговори със същото.

Първа победа за Гришо над Зверев от 2014 година

При 3:3 първата ни ракета поведе 30:0, стигна до две възможности за пробив и с невероятна импровизация на воле, при излизане на мрежата, заблестя в решителен момент. Брейкът бе затвърден с гейм нула. Зверев намали до 5:4. Григор Димитров обаче бе решен да играе финал в Маями и го направи с безпощаден "гейм-геврек" за 6:4. Това донесе първа победа на хасковлията над този съперник от 2014 година насам - тогава Григор победи за пръв и единствен път досега Зверев, в първия им мач изобщо, а след това последваха 7 поредни успеха за германеца.

Преди 1/2-финала в Маями

Мастърсът в Маями никога не е бил особено гостоприемен турнир за Григор Димитров, но тази година българинът прави истински фурор. След като до този момент в кариерата си никога не бе стигал по-далеч от 1/8-финалите, сега Гришо успя да си прокара път чак до полуфиналната фаза, отстранявайки и водача в схемата Карлос Алкарас.

Григор Димитров - Рафаел Надал

Преди да отстрани Алкарас, Гришо се справи с Алехандро Табило, Яник Ханфман и Хуберт Хуркач, който е в топ 10 на света. В два от мачовете българинът трябваше да прави обрати. Срещу Карлос Алкарас обаче Григор Димитров изигра един от най-силните си мачове, а представянето му накара света да го сравни с Роджър Федерер от най-добрите му години.

Сега за Григор предстои мач срещу един съперник, който го победи цели четири пъти през миналата година - Александър Зверев. Гришо има само една победа в осем мача срещу германеца, и то през далечната 2014-а в Базел. Ако успее да стигне до победата, на финала Димитров ще срещне победителя от двойката Даниил Медведев - Яник Синер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕНИС:

Шок за Григор Димитров: 18-годишен чех изхвърли Гришо още на старта в Мадрид (ВИДЕО)

Григор Димитров - Якуб Меншик: Кога и къде да гледаме първия мач на Гришо на Мастърса в Мадрид?

Григор Димитров научи първия си съперник на "Мастърс"-а в Мадрид

Григор си спомни за победата над Джокович: Исках да спечеля малко пари и да се преместя в друг хотел (ВИДЕО)

Тежък жребий за Григор Димитров на Мастърса в Мадрид

Григор Димитров запази позиция в топ 10 на световния тенис

След нощно парти: Григор и гореща тенисистка отпрашиха с Ламборгини (ВИДЕО)

Григор Димитров загуби една позиция в световната ранглиста в тениса

Стефанос Циципас разби Каспър Рууд и триумфира в Монте Карло (ВИДЕО)

18-годишният Илиян Радулов е на 1/2-финал на ITF турнир в Испания

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com