10 най-достъпни дестинации, които да посетиш през 2014-та (Част 1)

178724
10 най-достъпни дестинации, които да посетиш през 2014-та (Част 1)
Снимка: Pixabay

Ако обичате да пътувате, но не и да харчите всичките си спестявания за това, винаги може да откриете много красиви и евтини места за отдих. Ето и дестинациите, които попадат в класацията за най-достъпните места по света:

Филипините

Идеалното място за хора, които обичат занимания на открито и обожават да си похапват вкусотии. В тази страна има за всеки по нещо, а природата е забележителна. Наскоро Филипините бяха обявени за една от най-интересните дестинации по света, а Манила като мястото, на което можеш да си накупиш какво ли не на много ниски цени. Например една двойка може да смени целия си гардероб за сумата от $410, в Токио същото нещо би струвало седем пъти повече. Средната цена на една вечеря в ресторант някъде из Филипините е $18, което е пет пъти по-евтино от вечеря в Женева.

Обама изпраща Мишел на Хаваите - подарък за рождения й ден

Барак Обама подари на своята съпруга Мишел възможността сама да почине със своите приятели на Хавайските острови, където неотдавна семе...

София, България

Не прекалено луксозните хотели в София са сред най-евтините. Средната нощувка за една вечер в София е $80, което е 50% по-евтино от подобни места по света. Също така дневните разходи, които са нужни на туристите през целия ден - храна, транспорт, атракции и пр., са на стойност около $49. Не само София е обявена като една от най-достъпните дестинации по света, а и България като цяло влиза в този списък.

Гърция

Една от най-интересните страни, които можеш да посетиш, без да е нужно да източваш спестовната си сметка. Икономическата криза в Гърция се отрази и върху туризма. Цените са значително по-достъпни и вече можеш да разгледаш най-интересните забележителности в страната на доста ниски цени. Гърция е място за всички, които обичат древната история, хубавите плажове и добрата храна.

Смолянското село Горна Арда по-посещавано през лятото, отколкото през зимата

Смолянското село Горна Арда е по-предпочитана дестинация от туристите през лятото, отколкото през зимата, съобщи Агенция Фокус. Кметск...

Доминиканска република

Една от райските местенца на Земята, където водата е кристално чиста, а пясъкът по плажовете е чисто бял. Карибските острови също имат приказни плажове, но не се славят с много ниски цени. Доминиканската република е една от дестинациите, на които наистина можеш да се почустваш в Рая и да похарчиш разумна сума за това удоволствие. Тук нощувките са на приемливи цени, храната, забавленията и каквото още ви дойде наум.

Мексико Сити, Мексико

Двете основни неща правят Мексико Сити една наистина достъпна дестинация. Едното от тях са ниските цени на полетите от САЩ, а другото е, че когато вече пристигнеш там можеш да се насладиш на почти всичко, което ти се предлага, като цената за това няма да е безкрайно висока. Според проучване Мексико Сити е едно от най-евтините места в света, на което можеш да си позволиш да отседнеш в пет-звезден хотел. Средната цена на нощувка в такъв хотел е $210, а средната цена на това удоволствие в Ню Йорк би ви струвала $730.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com