12 достъпни места, до които да отидете това лято

10839
12 достъпни места, до които да отидете това лято
Снимка: Pixabay.com

Ах, Лято. Топлото време и слънцето ни подканват да излезем от града и да се насладим на много заслужена почивка, но истината е, че цените са склонни да скочат през това време на годината. Но не се страхувайте, скитници! За щастие, има един свят на удобни за портфейла горещи точки, които предлагат всичко, от което се нуждаете, за идеално бягство от градската атмосфера, без да използвате кредитните си карти. Независимо дали търсите приключения с адреналин или просто да се отпуснете на пясъка с маргарита, ето няколко евтини, но привлекателни за пътуване дестинации, идеални за едно незабравимо лятно бягство.

Моаб, САЩ

Безкрайната възможност за приключения заобикаля всички страни на града, където безстрашните пътници се любуват на спиращи дъха природни чудеса, зашеметяващи гледки и множество пътеки за туризъм и колоездене. Можете да останете в хижа в града, или наистина да спестите пари и да се потопите напълно в района като спите под звездите в къмпингите, които се намират през близкия Национален парк Arches или Canyonlands National Park.

Алгарве, Португалия

Най-южният регион на Португалия, Алгарве, е дом на пясъчни заливи, зашеметяващи златни плажове, скалисти скали, очарователни рибарски селища и скална храна и нощна сцена (опитайте Дом Родриго, традиционен десерт в Алгарве). Полетите са евтини, настаняването и храна са достъпни и има достатъчно атракции и забележителности, които няма да ви струват нищо.

Шри Ланка

Страхотна приказка от дъждовни гори, красиви плажове, древни будистки руини и екзотична дива природа. Тази малка островна нация предлага изключителни приключения без високи цени.

Канарски острови

Един испански архипелаг, намиращ се край бреговете на Западна Африка, тези тропически тропически острови могат да бъдат известни със своите крайморски курорти, но те предлагат свят от екзотични гледки и приключенски дейности, които също са приятни и за портфейла. Разходка през вулкани, поглед към звездното нощно небе,гъсти гори и праисторически забележителности, вкусни местни ястия и много други.

Пуерто Рико

След опустошителните последици от урагана Мария този жив карибски остров приветства туристите с отворени обятия. Закотвени в тропически гори, екзотични плажове, колоритни села и вкусна местна кухня, Пуерто Рико е детска площадка на търсещия рай. Можете да намерите стилни къщички на първа линия в Airbnb за по-малко от 100 паунда на вечер.

Австрийският парк, който потъва под вода за няколко месеца (ВИДЕО+СНИМКИ)

Интересното при това езеро е, че то съществува само за няколко месеца през годината. В останалото време, когато водите му  достига...

Амалфийското крайбрежие

Простирайки се на малко повече от 31 мили по южния край на Италия, крайбрежието на Амалфи е чудовищна приказка от пастелни цветни крайморски градове, подвижни лозя, гробове от скалисти скали и стръмни скали, потапящи се право в Средиземно море. Тази малка част от рая предлага една мечтана дестинация. Що се отнася до храната, неаполитанската пица е била измислена тук, така че се подгответе за най-вкусната пица, която някога сте яли.

Хърватска

От арктическия град в Дубровник до водопадите на Национален парк "Плитвишки езера", Хърватия е изпълнена с чудеса. Докато тази балканска нация е една от най-евтините европейски ваканционни дестинации, тя няма недостиг на красота и естествена привлекателност; всъщност страната е съставена от поредица прекрасни острови, всеки със своя собствена индивидуалност и атракции.

Карпатос, Гърция

8 невероятно красиви плаващи хотели

Престой в хотел над водата? Представете си това: Отделяте се в частното си кътче в екзотична дестинация, като звукът и движението на пр...

Този прекрасен гръцки остров е известен като един от най-малко комерсиализираните в Гърция, предлагащ същите кристално сини изгледи и очарование от стария свят, както и неговите по-популярни (и скъпи) колеги. Проучете древните руини, се насладете на слънчевите лъчи на белите пясъчни плажове или отидете до морето за шнорхел, гмуркане и уиндсърф.

Тихоокеанско пътешествие

Какво крещи ЛЯТО повече от шофиране по драматичното крайбрежие на САЩ? Всичко, от което се нуждаете, е време и малко пари за газ и сте готови за най-доброто пътуване през лятото. Започнете пътуването си до зашеметяващите плажове на La Jolla и се отправете към великолепните Redwoods в Северна Калифорния, преди да преминете на държавната линия на Орегон и да стигнете до Вашингтон.

Албания

Стари руини от хилядолетия, тюркоазени океани, незабранени плажове, средновековни замъци, пресни морски дарове. , , Албания има всичко. Не само, че е дом на изключителна красота, жива култура и приятелски настроени местните жители, но също така е една от най-достъпните туристически дестинации в Европа.

5 европейски града, които можете да обиколите само за 3 дни

Толкова голяма Европа, толкова малко време. Противно на това, което може да си помислите, нямате нужда от шест седмици отпуск, за да се...

Йелапа, Мексико

Предвид красивите си плажове, тропически климат и близостта до САЩ, Мексико е една от най-популярните летни дестинации за американци. Но това може да означава и борба с тълпата, за да получите първокласно място за плаж - освен ако не отидете в Йелапа, прекрасен и спокоен плажен град по блестящия Bahía de Banderas. Известна като най-добре пазената тайна в Мексико, Йелапа предлага спокойна атмосфера, сладки плажове и някои от най-пресните морски дарове наоколо.

Шотландия

От замъци до езера и от буйни хълмове до зашеметяващи планини Шотландия е омагьосан свят с богата история и приятелски настроени жители. Също така е много по-евтино в сравнение със съседите, но предлага някои от най-невероятните природни гледки в Европа.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Протести във Венеция след въвеждането на входната такса за еднодневни посетители

Най-добрите летища в света: Класация

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия