Актуална мисия Антарктида: Дестинация Великденският остров

19841
Актуална мисия Антарктида: Дестинация Великденският остров

Пътешествията разкриват нови хоризонти за тези, които знаят накъде да гледат. Да пътуваш значи да изпитваш жажда за знания и приключения, която не можеш да утолиш с нищо друго на света. Никога не пропускай възможност за ново пътешествие, защото никога не знаеш къде точно ще те отведе.

Нашето голямо приключение продължава с пълна сила и нямаме търпение да ви разкажем за следващата голяма дестинация. Преди това нека ви припомним началото. Александър Костадинов е нашият главен герой, който през 2012 година за 45 дни прекоси цяла Африка – от Александрия до Иглен нос.

Истинските пътешественици никога не спират и за това новата мисия на Александър е далечната, студена и приказна Антарктида. Всеки пътешественик си има нужда от помощник – VIVACOM ще ни помогне да проследим цялото пътуване до Южния полюс и да ви разказваме с голямо нетърпение.

Първата спирка от Актуална мисия Антарктида беше Сантяго, от където Александър Костадинов ни изпрати много красиви снимки и кратък разказ за преживяванията и магията на мястото. По-малко приказки, повече изминати километри. Така се насочваме към следващата дестинация, която ни смая – Великденският остров.

Великденският остров е владение на Чили, което се намира на 3500 километра от републиката, навътре в Тихия океан.

Магическо място с гледки, които спират дъха и остават завинаги в сърцето. Няма как да посетиш това далечно екзотично място и да не се влюбиш в пейзажа.

С пристигането на острова туристите трябва да се съобразят със стандартните за Чили закони, касаещи внасянето на храна или нещо подобно, което може да навреди на острова. Посрещането винаги включва венци и цветя, което те кара да се чувстваш специален гост и ти се иска да поостанеш за по-дълго.

Островът крие загадки, които биха събудили интереса на всеки един от нас. Една от тях са стотици уникални каменни статуи, които се наричат моаи. Те изобразяват човешки фигури с различна височина, достигащи до десет метра. Няма да повярвате, но броят на загадъчните статуи е около 900! Голямата загадка около моаите е, че никой не знае каква е била тяхната цел, нито защо производството им е било прекратено внезапно.

Освен моаите друга загадка на острова е така наречения „Пъп на Света“. Казват, че това е най-кръглият камък, носещ тайните на всемира, събиращ най-важните енергийни линии на Земята. Великденският остров е осеян с пещерите — те са под цялата повърхност на острова и човек може да броди из тях с месеци. Никой не знае какви тайни крият в по-голямата си част.

Накъдето и да погледнеш виждаш статуи, безкрайния океан и екзотични гледки, които със сигурност няма да забравиш дълго време. Пътуването до такава далечна дестинация оставя следа у теб, променя те малко и разширява хоризонтите ти за света.

Снимки: Александър Костадинов

Актуална мисия Антарктида: Дестинация Сантяго

Приключенията придават смисъл на живота ни и всяко едно пътуване остава следа в самите нас. Пътешествениците по душа за хора, които гра...

Редактор: Славея Йорданова

Разгледайте селекцията ни от снимки, представящи най-добре Великденският остров.

За щастие пътешествието не приключва дотук, а най-интересното тепърва предстои. Следващата дестинация е град Пунта Аренас. Предстои ни да разберем в какви приключения се е забъркал този път нашият главен герой Александър. Ще продължим с разказа си скоро в следващата статия от Актуална мисия Антарктида.


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Защо осем пътници от круиз, изоставени на остров, дни наред гонят кораба си?

Забраняват достъпа до една от най-странните природни забележителности в света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия