Евтини дестинации, които да посетим за Великденските празници (СНИМКИ)

2496
Евтини дестинации, които да посетим за Великденските празници (СНИМКИ)
Снимка: iStock

Всеки от нас мечтае да избяга някъде на пътешествие, когато се съберат няколко почивни или празнични дни. Пътуването обаче често е свързано с много планиране, спестяване, разходи, а понякога и стрес. 

Затова от Actualno.com решихме да ви спестим стреса и планирането и да ви покажем няколко евтини и красиви дестинации, които са перфектни за Великденска почивка. ОЩЕ: 4 бюджетни дестинации в Европа, които си заслужава да посетите

1. Милано, Италия 

Има ли по-хубаво място за почивка от прекрасната Италия? Ако ви се е приискало да пътувате до столицата на модата - Милано, то май месец е перфектното време за това.

Самолетните билети варират между 240 и 500 лв., в зависимост от периода, в който мислите да посетите Милано, а цените на нощувките започват от 130 лв. за двама души. 

Защо да посетим Милано? 

Снимка: Pixabay

Oсвен столица на модата, Милано е дом на някои от най-значимите културни забележителности, като знаменитата катедрала Дуомо, оперния театър "Ла Скала", замъкът на Сфорците и много други.

Градът е рай за пазаруване – пазаруването тук се смята за най-доброто в страната. Той е дом на световноизвестни модни къщи, дизайнерски бутици и универсални магазини от висок клас, както и на по-малки концептуални магазини, бутици и седмични пазари.

Ако тръгнете към Via Montenapoleone или Galleria Vittorio Emanuele II, ще се натъкнете на най-добрите дизайнерски магазини. Тръгнете надолу към Brera и Corso Como и ще се натъкнете на по-малки, нишови бутици, докато Navigli и Porta Ticinese притежават редица магазини за втора употреба и ретро магазини. 

Не трябва да забравяме и храната. Италианската кухня е световно известна, а в Милано можете да се потопите в разнообразие от вкусове. Опитайте традиционни ястия като ризото ала Миланезе или карпачо и сe насладете на автентични италиански десерти като тирамису или панакота.

2. Нови Сад, Сърбия 

Снимка: Envato

Ако не сте фенове на самолетите и ви се ходи някъде по-близо до дома, то Сърбия винаги е подходяща дестинация, когато говорим за цени и разстояние. 

За дните около Великден, Нови Сад може да ви предложи страхотни хотели с басейни и джакузита, AirBnb-та и апартаменти на цени от 200-300 лв за няколко дни. 

Защо да посетим Нови Сад? 

Разположен край река Дунав, в богата равнина на Бачка, Нови Сад може да грабне вниманието ви със забележителности, култура и вкусна храна. 

Там можете да намерите красив стар град, няколко интересни музея, а от другата страна на река Дунав се намира една от най-големите крепости в Европа – Петроварадин.

В града се провеждат и много културни събития, особено след като Нови Сад получи титлата Европейска столица на културата през 2021 г. (отложена за 2022 г.). Той е и един от най-мултикултурните градове в региона, където освен сръбски жители можете да намерите и унгарски или русински общности.

3. Ставрос, Гърция 

Снимка: IStock

Ако пък ви се ходи на гости на съседите ни в Гърция, няма по-перфектно място от Ставрос. 

Село Ставрос е разположено в североизточната част на Халкидическия полуостров на западния бряг на Орфанския залив, в подножието на планината Сугляни. Намира се на 77 километра от Солун и на 293 километра от София (3ч. и 46 мин. с кола). 

Защо да посетим Ставрос? 

Със своите изумителни плажове с чист пясък и кристално чисти води, той предлага перфектната обстановка за релаксация и забавление на морския бряг. Подходящ е както за семейни почивки, така и за романтични престои за двойки.

Тук можете да се насладите на разнообразни водни спортове като гмуркане, плуване и ветроходство. Освен това, в близост до Ставрос има множество маршрути за пешеходни разходки, които ви водят из средиземноморската природа с невероятни гледки към морето и околните планини.

Вечерите могат да бъдат изпълнени с посещения на традиционни гръцки таверни, където ще се насладите на вкусната местна кухня, придружена със забавни гръцки танци и музика. Ставрос предлага и нощен живот с коктейлни барове и клубове, където можете да се забавлявате до зори. Към това добавяме и близостта до други известни места за почивка в Халкидики като Касандра и Ситония, които предлагат още по-широк избор от забавления и атракции. 

За разлика от по-големите курортни селища, цените в Ставрос съвсем не са високи и можете да намерите престой за няколко дни на цени от 300 лв за двама. 

Посещението в Ставрос обещава да бъде незабравимо преживяване за всички почитатели на морето, културата и красотата на Гърция.

И все пак, ако не ви се иска да напускате страната по време на един от най-важните християнски празници, винаги можете да направите кратка почивка в някой от красивите възрожденски градове като Копривщица, Трявна, Златоград и Мелник. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Заради свръхтуризма: Град поставя двуметрова ограда, за да блокира туристическите снимки

Протести във Венеция след въвеждането на входната такса за еднодневни посетители

Най-добрите летища в света: Класация

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com