Изкуството на почивката

2694
Изкуството на почивката
Снимка: luckybansko.bg

Лятото е тук - любимият сезон на малки и големи, най-очакваният и бленуван период от годината, в който се отпускаме и просто се наслаждаваме на живота.

Мнозина от нас започват още отрано да планират почивните дни, да планират къде и с кого ще прекарат лятната отпуска.

Копнеем да се заредим положително, да подхраним тялото и душата, а какъв по-добър начин от едноседмична или двуседмична ваканция на избрано приказно място.

Вариантите са наистина разнообразни. Някой предпочитат морската ваканция, други обичат досега с природата и прекарват почивката си сред планинската свежест. Който и вариант да сте предпочели, сме убедени, че ще прекарате незабравимо тези няколко само за вас и вашите близки.

Ако се колебаете все още кой вид почивка да изберете, искаме в следващите редове да ви представим чудесните възможности, които планинския туризъм може дава.

Планинската почивка е изключително зареждаща и здравословна. Ако сте решили да намалите теглото, планинските преходи са чудесен избор.

Освен това има редица спортове, които се организират в планината и ще ви помогнат не само да стопите излишните килограми, да се енергизирате, но и да се забавлявате.

Важно е да се отбележи, че в планината човек изгаря доста повече калории, затова и в планинска обстановка огладняваме много бързо.

Ако сте избрали да почивате в планината през зимната отпуска, е задължително да опитате ските и сноуборда.

В България има курорти с изключително добро ниво както на пистите, така и организацията. Един от тях несъмнено е Банско - един от най-известните и предпочитани зимни курорти, не само у нас, но и в Европа.

Ако все пак сте решили лятната отпуска да прекарате в планината, конната езда, футболът, федербалът, планинските преходи и пикници, ще ви заредят с много положителни емоции.

Планинската ваканция може да бъде различна - от романтична почивка за двама, през семейна ваканция с деца до ваканция с колегите на корпоративен тийм билдинг. Здравословните ползи са много и доказани - чистия въздух, спокойствието, усещането за отмора, релаксация, близостта до слънцето зареждат тялото и душата по един неповторим начин.

Ако добавим и релакс в СПА център, почивката ще е още по-приятна. Споменавайки гр. Банско, не можем да не споменем един от най-великолепните СПА комплекси в града, който се помещава в апархотел Лъки Банско СПА&Релакс.

СПА центърът е ултра модерен и предлага над 28 активности за активна почивка - био басейни, солен басейн, солна стая за халотерапия, ледена стая, ароматна парна баня, шокова вана, хидромасажен душ, водно легло и какво ли още не.

С деца на планина

Любимият на всички ни период от годината е тук! Особено вълнуващ е летният сезон за децата. Лятната ваканция, почивката от училищните з...

Освен това процедурите и терапиите, на които можете да се насладите в този уникален СПА компекс също са не са малко - ултразвуков пилинг, радиочестотен лифтинг за лице, мезотерапия с антиоксидантно действие и какво ли още не.

Съчетанието на свеж планински въздух и СПА терапии ще ви заредят, подмладят и енергизират. Освен това планинските градчета има какво да покажат и със своите забележителности.

В Банско например, ежедневно се организрат различни културни мероприятия - филмови и музикални фестивали, театрални постановки, литературни четения, събори, различни чествания на знаменити български дейци и какво ли още не.

В града всеки ден има какво ново да се види и посети, освен това музейното дело също е много добре развито. Част от къщите, в които са творели и живеели редица възрожденски български дейци са превърнати в къща-музей. Сред тях внимание заслужават къщите-музеи на Никола Вапцаров, Неофит Рилски, Паисий Хилендарски и други.

Където и да сте се насочили за почивка това лято, незабравяйте да се забавлявате, да релаксирате и да се заредите с много положително настроение и емоции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com