Къде да пътуваме през есента

13461
Къде да пътуваме през есента
Снимка: Pixabay

Свежият въздух и прекрасните багри на есента вдъхновяват за нови пътешествия след поутихналите летни емоции. Редица европейски градове ни приветстват с прекрасно време, липса на тълпи и много добри цени. Кои са най-подходящите дестинации, които да посетим с ниски разходи, съветва агенция eSky точно на прага на новия сезон.

Берлин

Снимка: Pixabay

С лекото понижение на температурите, атмосферата в Берлин започва да се сгорещява. Палитра от събития, фестивали, спектакли, изложби и концерти са в разгара си. Превръщайки се в истинско светлинно чудо през тъмната част на денонощието, нощите в Берлин достойно съперничат по красота на невероятните есенни картини, които ще видите денем. Тази сезон самолетните билети до Берлин започват от едва 20 евро двупосочно.

Будапеща

Снимка: Pixabay

Прелестна по всяко време на годината, през есента Будапеща е просто възхитителна. Можеш да прекараш часове в снимане на градския парк, който дефилира във всевъзможни нюанси на червено, жълто и оранжево. Белите кули на Рибарския бастион блестят гордо под лъчите на следобедното слънце, а величествената сграда на парламента се оглежда суетно във водите на Дунава. Ценителите на тези красоти се радват на възобновените тази година директни полети от София, които през есента започват от около 90 евро.

Барселона

Снимка: Pixabay

Казват, че есента е най-добрият сезон за посещение на Барселона. Можеш смело да се втурнеш към изследване на очарованията й, в комфорта на далеч по-благоприятни температури (между 18 и 24 градуса, дори през ноември) и цени на полетите от около 70 евро. Този сезон градът ще пулсира в ритъма на джаз и хип-хоп, ще разцъфне за нови кулинарни наслади и вихрени футболни страсти на Камп Ноу.

Рим

Снимка: Pixabay

9-те музея, които непременно трябва да посетите

Едни от най-древните артефакти, откривани някога в света, принадлежат на Европа. Повечето музеи на Стария континент са изключително бог...

Есента е чудесна възможност да се насладиш и на „Вечния град“. Можеш на воля да се скиташ из историческия център, без да се блъскаш в тълпи от хора или да чакаш на дълги опашки. И макар че се счита за слаб туристически сезон, градът има много какво да предложи на своите посетители. Освен фестивалите на местната кухня и вино, есента поставя начало на всички нови театрални постановки, спектакли, изложби, както и старта на оперния сезон.

Лондон

Снимка: Pixabay

Независимо колко пъти си го посещавал, никога не си видял всичко от Лондон. Винаги има нещо, което да те изненада – нова закусвалня в източната част, интересна изложба в някоя от галериите… Лондон никога не те оставя да скучаеш, затова винаги има причина да се върнеш там. Тази есен основният повод са рекордно ниските цени на самолетни билети, които, наред с тези до Рим и Берлин, достигнаха 20 за двупосочен полет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Защо осем пътници от круиз, изоставени на остров, дни наред гонят кораба си?

Забраняват достъпа до една от най-странните природни забележителности в света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия