Къде можем да видим снежни маймуни да се топват в горещи извори?

202970
Къде можем да видим снежни маймуни да се топват в горещи извори?

Японският макак или още познат като „снежна маймуна“ се среща на три места в Япония – Хоншу, Шикоку и Кюшу. Тези животни населяват най-северните части на страната. Част от този вид се среща на полуостров Шимокита – най-северната част на Хоншу.

Наколко от по-малките острови на Япония също се населяват от макаци. Популацията от обикновен макак се среща в по-голямата част от страната и се среща чак по най-южната част – остров Якушима.

В селата под Пирин обявили бойкот на купеното, хапват само домашно

В село Сенокос, община Симитли, намиращо се в подножието на връх Пирин, през зимата хапват само суджуци, сланина, картофи, туршия. Купу...

Тези „снежни маймуни“ използват топлите термални извори, за да се топлят и защитават от свирепия студ около тях. Макаците са се приучили от хората да оцеляват по този начин, като това им е отнело доста дълъг период от време.

В дивата природа Японският мака се храни с плодове, семена, листа и кори от дървета. По принцип те прекарват по-голяма част от времето в горите, но по тези студени части от страната много често могат да бъдат видяни как целодневно си стоят в топлата вода и правят различни и много смешни жестове и физиономии.

Има едно място в Нагано, където „снежните маймуни“ могат да бъдат видяни от туристи и хората ходят там целогодишно. Наистина е много забавно да ги наблюдаваш. Това място е паркът „Игокудани Йенкоен“. Той отваря врати през 1964г. и до днес много хора идват да видят как живеят тези удивителни маймуни.

Името Игокудани в превод означава „Дяволска долина“ поради отвесните скали и излизащата от термалната вода пара. А насред тази страховита представа се виждат потопените във водата макаци с почервенели като домат лица. По тези места снегът се задържа по 4-5 месеца, но въпреки това ареалът е като рай за маймуните.

В селата под Пирин обявили бойкот на купеното, хапват само домашно

В село Сенокос, община Симитли, намиращо се в подножието на връх Пирин, през зимата хапват само суджуци, сланина, картофи, туршия. Купу...

Туристите също са много щастливи, защото могат да се насладят и забавляват на тези любопитни животни.

Вие също можете да го направите в нашата галерия, където сме подбрали много любопитни кадри на тези смешни макаци.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия