Очарованието на Париж - един от най-обаятелните европейски градове (СНИМКИ)

71106
Очарованието на Париж - един от най-обаятелните европейски градове (СНИМКИ)
Снимка: iStock/Guliver

Париж е един от най-обаятелните европейски градове. Това вълшебно място привлича всеки ден милиони туристи от цял свят. Историческите и архитектурните му забележителности са познати на всички, а френската кухня е една от най-известните в света. Но, ако искате да видите истинското лице на френската столица, това няма да стане, ако посещавате класическите туристически места. Ще трябва да поемете на пътешествие из малките улички и да се опитате да се слеете с местните. Ето как изглежда Париж през погледа на истинските Парижани.

Сутрешното кафе

Усетете магията на Париж, пиейки рано сутрин кафето си. Денят не може да започне без сутрешното Еспресо на бара в бистрото близо до дома ви (или хотела ви). Масичката е почти на улицата и дори да сте сам, четейки някоя книга, можете да усетите магията на френската столица.

Хранете се по френски

Франция се слави с кулинарията си и не само с нея. Начинът, по който парижаните поднасят храната си е също толкова важен, колкото и самата храна. Тя се сервира красиво аранжирана и винаги е прясна. Франзелата задължително е хрупкава отвън и мека отвътре. На обедната си почивка парижаните се наслаждават на дълъг обяд, задължително придружен с чаша вино. Освен това, кой не е чувал израза „френски сирена“? Поглезете сетивата си и експериментирайте, като си поръчате плато с френски сирена. Други две ястия, които да не пропускате, за да усетите вкуса на Франция са патешкото конфи и рататуй. А за любителите на сладкото – ябълковият тарт е емблематичен за френската кухня.

Не прекалявайте със забележителностите

За парижаните забележителностите са просто туристически обекти, но ако посетите Париж в никакъв случай не пропускайте да видите Айфеловата кула, Триумфалната арка, Шанз-Елизе и Лувъра. И все пак не им отделяйте прекалено много време. За да се справите с тази задача възможно най-лесно, вижте тези практически съвети за посещение на забележителностите в Париж, както и още някои предложения, които заслужават вниманието ви. Ако искате да се потопите в тази невероятна атмосфера на френската столица, направете го с чаша вино в ръка и пухкав кроасан с масло.

Прекарайте неделите по правилният начин

В неделя местните имат неофициална традиция да организират пищен обяд, нещо като „голямото хапване“. След това се разхождат продължително или тичат. Обикновено правят това по бреговете на река Сена. Реката разделя града на ляв и десен. Всички обожават лявата част, смята се за една от най-романтичните локации в града.

Вижте Париж по различен начин

Може да си наемете малка лодка от Bassin de la Villette, която ще ви позволи да плавате по каналите на града и да видите Париж от различен ъгъл. Тази практика винаги придава стойност на посещението ви и макар в Париж да не е чак толкова разпространена като във Венеция, ще видите, че си заслужава.

Още един оригинален начин да се потопите в романтичната атмосфера на Града на любовта е да си наемете колесница, която да ви разведе из уличките на града и да се почувствате като герои от някой филм на Уолт Дисни. А защо не и да посетите самия увеселителен парк, ако сте с деца или искате да се върнете към детството?

Снимки: Pixabay

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Най-добрите летища в света: Класация

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия