Планината на чудесата

209193
Планината на чудесата

Планината на чудесата се намира в средата на увеселителния парк „Страната на чудесата“ в Торонто, Канада. Как се е зародила идеята за тази планина, която е и една от главните атракции тук?

Къде се намира Улуру?

Улуру е интересно скално образование в Австралия и втори по големина скален монолит на Земята. Това е една от най-известните забележите...

Идеята на създателите на парка е била той да се отличава с нещо уникално, а не да получава „банални“ вече забележителности като Айфеловата кула например. Така постепенно се заражда идеята за „Планината на чудесата“.

За изграждането й са били необходими 1100 тона стоманени греди, които са захванати заедно с  масивни стоманени листове, а освен това са били необходими около 5 000 000 кубика пясък и бетон и дълги часове работа в рамките на няколко месеца. Височината на атракцията  е около 45м, а цената й е около 5 млн. долара.

Къде можем да видим снежни маймуни да се топват в горещи извори?

Японският макак или още познат като „снежна маймуна“ се среща на три места в Япония – Хоншу, Шикоку и Кюшу. Тези живо...

Магическият водопад, който се спуска надолу носи името Victoria Falls (Водопад Виктория) по идея на истинският водопад, който се намира в Африка. 35 000 галона вода се спускат по него ежеминутно. Освен с красотата си той се отличава и с практичната си цел, която е да помага за охлаждането на въздуха за климатичната инсталация през летните горещини. Планината си има и места, където може да се влиза и да се открие спираща дъха гледка над целия увеселителен парк. Освен това вътре има и влакче, а целият интериор наподобява мина. В периода 1981-1985 година тук е можело обаче само да се разхождаш и чак след това е изградено влакчето.

„Планината на чудесата“ определено не е най-високата постройка в парка, но е най-важната и известна негова атракция. Върхът й може да се види от няколко километра. Снимката на тази забележителност е разпознаваема в цял свят и се свързва с увеселителния парк „Страната на чудесата“ в Канада.

Повече от столетие това място е една от топ забележителностите в Европа

Усещането тук е смесица от докосване с небето и спираща дъха природна красота. Мястото може да бъде посещавано целогодишно, а неговото ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия