Райският остров на Гърция

73734
Райският остров на Гърция

Гърция - страна с уникална природа, древна история, изпълнена с митични създания и богове, и чудесен избор за туристическа дестинация. С площ от 131,957 km2, 80% от която се състои от планини и хълмове, Гърция е една от страните с най-много планини в Европа. Друг уникален факт са островите и островчетата, които са около 6000 и наличието на брегова ивица от 16 000 км.

Един от тези острови е приказният Санторини. Това е райско кътче на Земята - уникално място където можеш да се насладиш на комбинация от тюркоазено синьо и снежно бяло, да посетиш действащ вулкан, да се насладиш на местната кухня, а за романтично настроените двойки се прибавя и комбинацията от най-красивите залези и приказно вино. Това е и една от предпочитаните дестинации за сватби и медени месеци.

Райски ресторант, разположен в сърцето на водопад

В града Сан Пабло, разположен във Филипините, се намира невероятно красив ресторант, който несъмнено може да освежи посетителите си и в...

Като всеки действащ вулкан и този тук предизвиква страх, но пък изкушението да се разходиш в близост до кратера и да почувстваш неговата гореща природа е неустоимо. През последните 400 000 години той е изригвал безброй пъти, като някой учени смятат, че опустошителното му изригване преди 3600 години е довело до изчезването на Минойската култура. Било е толкова мощно и смъртоносно, че съседните острови в радиус от 60км. и северната част на Крит са били унищожени от последвалото гигантско цунами. Смята се, че хората обитавали тези територии не са успели дори да напуснат острова. Има и учени, които вярват, че вулканът е отговорен за изчезването на легендарната Атлантида.


Думите " In Vino Veritas" или " във виното е истината" принадлежат на римския писател Плиний Стари. Този дар от боговете представлява една уникална по същността си напитка на Санторини. След епохалното вулканично изригване, около 1650 г.пр.н.е., лавата, пепелта и камъните изхвърлени от кратера създават перфектната почва за отглеждане на лозя. Самите култиватори са намерили начин за защита на почвата. Те са построили стени от камъни и вкаменена лава и по този начин предпазват почвата от изветряне, поради силните въздушни маси през цялата година, постигат увеличаване на обработваемата площ и минимизиране на загубите от вода, които са следствие от малкото количество валежи.

20 приказно красиви места

Светът ни е пълен с чудеса и нови, невероятни места ни биват поднасяни на тепсия от професионални фотографи или аматьори всеки ден. Ро...

През лятото единствено морската роса утолява жаждата на лозята за вода през ранните часове на денонощието. След това силните ветрове и горещото слънце изсушават гроздето и така го предпазват от болести. Уникална е и самата техника на отглеждане. Лозата образува кош, разположен ниско, в който гроздето зрее. То също е и защитено от пясъка, носен с ветровете, който може да го нарани. Основният сорт тук е Асиртико, който съставя 80% от продукцията. Вината, произведени от него, се отличават с метален характер, дълго тяло, високо съдържание на алкохол и същевременно са изключително свежи. Друг превъзходен сорт е Винсанто от който се получават сладки сухи бели вина. За неговото създаване се използват дълго сушени бели стафиди, поради което виното притежава сладост и златен оттенък съчетан с експлозия на аромати от стафиди, сушени смокини, сушени плодове и кафе. За туристите естествено са предвидени винени турове с дегустация и посещение на музеи и винарни.

Санторини е перфектен избор за двойки, които желаят да прекарат своята почивка сред неповторимо красива природа и романтични залези. Много от хотелите тук предлагат и пакети за женитба и меден месец. Не на последно място туристите могат да се отдадат на кулинарни изкушения, както и да пътешестват на яхта или кораб. Предлагат се различни релаксиращи процедури следвани от романтични вечери.

Автор: Петър Бонев

12 красиви исторически места

Съществуват много исторически места по света, които ни дават представа и доказателство за отминали цивилизации. Тези места ни помагат ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия