Лекарите по случая "бебето от фризера" няма да съдят за обида

4696
Лекарите по случая "бебето от фризера" няма да съдят за обида

След като Великотърновската окръжна прокуратура прекрати досъдебното производство за умишлено умъртвяване на новородено, медиците по случая с "бебето от фризера" няма да търсят съдебна отговорност за нанесените обиди и лична вреда. Те се надяват на публично извинение.

Позицията на лекарите от Горна Оряховица идва ден след като четиримата бяха оневинени, съобщава БТВ.

Направленията за лекар свършиха до юли

Tалоните за безплатни прегледи и изследвания са изчерпани на много места в страната. Ако касата не отпусне нови, пациентите ще останат ...

Сагата тръгна преди две години и половина, когато от парламентарната трибуна ексвътрешният министър Цветан Цветанов прочете разговор между медиците, записани със СРС-та. Държавното обвинение поиска петорна, а впоследствие и деветорна съдебно - медицинска експертиза.

Престъпление не беше открито, но оповестяването на резултата се забави с година заради липсващ подпис на един от лекарите-експерти. Миролюб Кожухаров, бивш директор на Горнооряховската болница не иска да се меси в действията на обвинението с обяснения за забавянето. Той смята, че прокуратурата работи добре.

Нито Стефан Лазаров, Катя Гецова, Михаил Милатович и Димитър Сотиров, нито колегите им се радват на прокурорското решение за прекратяване на производството. „Тука ми премина живота и тука съм болна от напрежение. Как сме работили до ден днешен и само ние знаем. Това е.", каза един от медиците.

„Аз не искам възмездие, не искам нищо. Просто радвам се, че все пак, в края на краищата макар и след две години и половина Защото ние наистина нямаме вина - можете да бъдете на 100% сигурни", добави Кожухаров.

Прокуратурата оневини лекарите от Горна Оряховица

Великотърновската окръжна прокуратура прекрати досъдебното производство срещу лекарите от Горна Оряховица.Скандалът потресе България в ...

По-късно днес в специална декларация, Българският лекарски съюз заяви пълната си подкрепа за медиците, предвид изключителния психически и морален тормоз, оказан над тях. В целия период на разследване на случая, те претърпели тежки професионални и здравословни последици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com