Едно лято в света на телекомуникациите с Vivacom

831
Едно лято в света на телекомуникациите с Vivacom
Снимка: Vivacom

Най-бързият и лесен път за кариера е практиката. А когато практиката е в топ компания в съответния сектор – възможностите за успех се увеличават многократно. Такъв „ракетоносител“ е практикантската програма във Vivacom, където за поредна година над 230 ученици от 10, 11 и 12 клас в технически училища в страната ще се запознаят отблизо със света на телекомуникациите.

Учениците ще имат възможност през лятната ваканция за първи път да се потопят в реална работна атмосфера в ключовите технически дирекции в телекома -  Предоставяне и поддържка на услуги, Оперативно управление на мрежата, Фиксиран достъп и Информационни технологии, а оттам да почерпят опит от най-добрите в сектора.

„Мотивиращо е да предаваме знания и опит на младите таланти, които искат да се докоснат до технологиите и имат желание да започнат своя професионален път в телеком сектора. Тази година интересът към Vivacom Практикантска програма е рекорден – посрещаме над 230 ученици в 6 града в страната – София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Сливен, за които сме осигурили близо 100 ментори. Именно обучението на вдъхновени и любознателни млади хора ни показва, че сме на прав път да даваме всичко от себе си като предаваме страстта към технологиите“, каза Цветан Хранков, директор „Предоставяне и поддръжка на услуги“.

Още: Умните градове привличат все повече туристи

Но как преминава един работен ден на практикант във Vivacom и какви перспективи за работа дава това?

Старт на програмата във водещия телеком дава една от най-големите групи с ученици в столицата, в дирекция Предоставяне и поддържка на услуги. 

Пътят на всеки един практикант преминава през всекидневно обучение от опитен менторски екип и възможност да се докосне до най-новите технологии в сектора. Учениците наблюдават работния процес в компанията и конкретния отдел, попиват знания от своите ментори и след стриктен инструктаж участват в малки задачи в обезопасена среда, свързани с осигуряване на най-добрите услуги за клиентите.

Денят на един практикант в отдел “Предоставяне и поддържка на услуги” във Vivacom преминава динамично, но в стегнат график. Всеки ден практикантите трупат знания за света на телекомуникациите – запознават се отблизо както с най-новите технологии и разбират от първо лице как работата трябва да е ориентирана към клиентите. Така придобиват не просто опит, но и умения как да удовлетворяват специфични нужди, за да се предостави най-доброто клиентско изживяване. Защото как да удовлетвориш желанията на клиента е едно от най-важните умения в света на телекомуникациите.

Още: Само за 2 години UGI Wholesale реализира успешно редица проекти в цяла Европа

Vivacom Практикантска програма безспорно е летящ старт за учениците, които са любознателни за света на технологиите. До момента в програмата са се включили близо 100 млади таланти в общо 4 издания. Седем от участниците в миналогодишната програма започнаха работа на половин ден във Vivacom веднага след практиката, а един от учениците успешно премина летен стаж в компанията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от UNLIMITED TECH GUIDE:

Летният стаж във Vivacom и неговите предимства

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

Велики оферти за 5G смартфони от Vivacom

Супер оферта от Vivacom: Най-качественият оптичен интернет в България с 50% отстъпка за цяла година

Във Vivacom над 700 служители са част от експертни програми за развитие

Vivacom Регионален грант подкрепя 10 проекта със 100 000 лева (СНИМКИ)

Кои са най-гледаните филми и сериали в EON Видеотека през март

Vivacom спечели призовото първо място в категорията „Инвеститор в човешкия капитал“ (СНИМКИ)

Специална филмова селекция с Брус Уилис в EON видеотека

Vivacom представя специална празнична селекция от филми в EON видеотека по случай 8 март

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Unlimited Tech Guide