Умните градове привличат все повече туристи

1047
Умните градове привличат все повече туристи
Снимка: Vivacom

През последните години, градовете, които използват технологии, за да подобрят качеството на живот на своите жители, привличат все повече туристи. Благодарение на технологии като сензори, оптична или 5G мрежа и изкуствен интелект, те подобрят не само енергийната ефективност, транспорта, безопасността и други, но имат и съществена добавена стойност за изживяването на жителите и гостите на града.

Умните градове могат да привлекат повече туристи по няколко причини. Първо, те могат да предоставят по-добро преживяване на туристите, като им предоставят по-добра информация, по-лесно придвижване и по-забавни преживявания. Например, умните градове могат да използват сензори за проследяване на трафика и предсказване на задръстванията, което може да помогне на туристите да планират пътуванията си по-ефективно. Те могат също така да използват приложения за смартфони за предоставяне на информация за забележителности, събития и транспорт, което може да помогне на туристите да се ориентират в града и да намерят това, което търсят.

Стават ли по-умни градовете в България?

В последните години в България наблюдаваме нарастващ интерес към концепцията за умни градове и внедряването на иновативни технологии в ...

Високотехнологичните градове също така могат да персонализират преживяванията за туристите, което да ги направи по-привлекателни. Например, умните градове могат да използват изкуствен интелект, за да проследяват навиците на туристите и да им предлагат препоръки за дейности и забележителности, които са подходящи за тях. Те могат да използват изкуствен интелект за да създават индивидуални турове, които са адаптирани към интересите на туристите.

Освен всичко друго, тези градове създават по-безопасна и по-приятна среда за туристите. Например, умните градове могат да използват сензори за наблюдение на обществените пространства и за идентифициране на потенциални заплахи за сигурността. Те могат също така да използват изкуствен интелект за да анализират данни от видеонаблюдението и да идентифицират престъпления, преди да се случат.

„Интересни решения, които създават една по-интерактивна градска среда, са например внедрените от Vivacom в община Бургас по проекта WiFi4EU, които осигуряват безплатни WiFi зони в града. През изминалата година надградихме безплатните интернет зони в града с дарени от наша страна смарт пейки, благодарение на които всички жители и гости на Бургас имат възможност да зареждане своите телефони, тротинетки и инвалидни колички“, сподели Никола Гечев, Директор „Корпоративни продажби“ от Vivacom.

В България вече туристическият бранш гледа напред в бъдещето и внедрява различни смарт решения, благодарение на които да надграждат възможностите си за по-добро управление на инфраструктурата и по-вълнуващо преживяване за своите туристи.

Кои са трите „най-умни“ градове в света?

Градовете по света все повече се надпреварват в усвояването и използването на съвременните технологии. Освен всичко друго, индексът на ...

„Все повече хотелиери, например, искат да ползват лицензирана телевизия с права за публично излъчване. Благодарение на разработени от Vivacom специални решения, те могат да предложат на своите гости както многоезични канали за чуждестранните туристи, така и български новинарски и развлекателни канали. Основният ни пакет съдържа около 50 канала с права за публично излъчване и още толкова, които по заявка могат да се добавят специално според нуждите на хотелиерите за конкретен период, в зависимост от националността на туристите“, добавя Гечев.

Но освен за забавление, Vivacom предлага и редица други смарт решения за туристическия бизнес като високоскоростен интернет по оптична свързаност, контрол на достъп, следене на натоварвания. Съвсем нова услуга в портфолио на компанията е и мениджмънт система за управление на хотели. С нея телекома предоставя цялостно решение, включващо контрол на достъпа, температурата и енергията чрез сензори за отворен прозорец, аларма в банята, сензори за наводнение, сензори за отворена врата. Vivacom предлага и системи за управление на енергийната ефективност, вътрешно осветление и всичко това, комбинирано с мобилно приложение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от UNLIMITED TECH GUIDE:

Летният стаж във Vivacom и неговите предимства

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

Велики оферти за 5G смартфони от Vivacom

Супер оферта от Vivacom: Най-качественият оптичен интернет в България с 50% отстъпка за цяла година

Във Vivacom над 700 служители са част от експертни програми за развитие

Vivacom Регионален грант подкрепя 10 проекта със 100 000 лева (СНИМКИ)

Кои са най-гледаните филми и сериали в EON Видеотека през март

Vivacom спечели призовото първо място в категорията „Инвеститор в човешкия капитал“ (СНИМКИ)

Специална филмова селекция с Брус Уилис в EON видеотека

Vivacom представя специална празнична селекция от филми в EON видеотека по случай 8 март

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Unlimited Tech Guide