Китай ограничава онлайн игрите за деца до три часа седмично

2239
Китай ограничава онлайн игрите за деца до три часа седмично
Снимка: Thinkstock

Китай обяви днес, че съкращава драстично времето за онлайн игри на децата до само три часа седмично по време на учебния срок. Това е последният ход в широкото преследване на технологичните гиганти, които оперират на най-големия пазар за игри в света, предава БГНЕС.

На геймърите под 18 години ще бъде разрешено да играят онлайн само между 20:00 и 21:00 часа в петък, събота и неделя, съобщи държавната информационна агенция Синхуа. Целта е опит за ограничаване на зависимостта в пристрастената към игрите нация.

Nickname-а на геймърите издава много за тях

Псевдонимите, или nickname на геймърите в игрите могат да разкажат много за психологията на поведение на техните притежатели, смятат уч...

Геймърите са длъжни да използват личните си карти, когато се регистрират, за да играят онлайн, за да гарантират, че непълнолетните не лъжат за възрастта си. По време на училищните ваканции на децата ще бъде позволено да играят малко по-дълго, като определеното време се удължава до 60 минути на ден. "Пристрастяването към игрите е засегнало обучението и нормалния живот ... и много родители са отчаяни“, се казва в изявление на Националната администрация по печата.

На компаниите е забранено да предлагат услуги за игри извън предвидените часове, въпреки че в изявлението не става ясно как ще бъдат наказани нарушителите. Действащо по-рано ограничение от края на 2019 г. забраняваше игри през нощта и ограничаваше играчите само до 90 минути в делнични дни и три часа през уикендите и празниците.

Комунистическите управници на Китай ограничават големите технологични и други мощни сектори, които привличат стотици милиони потребители. Изглежда, че игрите са най-новата цел за регулаторите, като за дейността им през последните месеци е въведен набор от правила, за да се премахнат негативните последици върху китайската младеж, вариращи от влошаване на зрението до пристрастяване към онлайн игрите.

Индустрията, която през първата половина на тази година е реализирала приходи от 130 милиарда юана (20 милиарда долара) според Китайската асоциация за аудио-видео и дигитално предаване, е атакувана жестоко през последните дни в предавания на държавните медии, където игрите са представени като „духовен опиум“.

YouTube изтри повечето клипове за видеоигри заради авторските права

YouTube премахна голяма част от клиповете от игри поради "незаконни" претенции за авторски права. Големите производители на игри подк...

През юли китайският технологичен гигант Tencent въведе функция за лицево разпознаване „среднощен патрул“, за да разобличава деца, които се маскират като възрастни, за да заобиколят правителствения полицейски час за непълнолетни геймъри. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от UNLIMITED TECH GUIDE:

Летният стаж във Vivacom и неговите предимства

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

Велики оферти за 5G смартфони от Vivacom

Супер оферта от Vivacom: Най-качественият оптичен интернет в България с 50% отстъпка за цяла година

Във Vivacom над 700 служители са част от експертни програми за развитие

Vivacom Регионален грант подкрепя 10 проекта със 100 000 лева (СНИМКИ)

Кои са най-гледаните филми и сериали в EON Видеотека през март

Vivacom спечели призовото първо място в категорията „Инвеститор в човешкия капитал“ (СНИМКИ)

Специална филмова селекция с Брус Уилис в EON видеотека

Vivacom представя специална празнична селекция от филми в EON видеотека по случай 8 март

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Unlimited Tech Guide