Vivacom се присъедини към Хартата на многообразието

613
Vivacom се присъедини към Хартата на многообразието
Снимка: Vivacom

В продължение на дългогодишната си политика за насърчаване на многообразието, приобщаването и осигуряването на равни възможности на работното място, Vivacom се присъедини към Хартата на многообразието в България. Така телекомът, част от семейството на United Group, потвърждава още веднъж ангажимента си към ценностите, които гарантират, че единствено талантът и способностите на служителите определят развитието им в компанията.

„Приобщаването на хора с различни способности и от всички социални групи създава добавена стойност за бизнеса, като пряко способства успешното му развитие в дългoсрочен план и допринася за цялостния обществен климат на справедливост и толерантност. Щастливи сме да приветстваме и Vivacom в общността на компаниите, подписали българската Харта на многообразието и поели публичен ангажимент да осигуряват равно третиране и култура на взаимно уважение на работното място“, каза Георги Руйчев, изпълнителен директор на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ).

Vivacom стартира предварителните продажби на Huawei P60 Pro и Mate X3

Вече може да поръчате предварително от Vivacom най-новите модели на Huawei, P60 Pro и Mate X3, до 21 май 2023 г. включително. Устройств...

„Vivacom е компания с дългогодишна история, в която успешно си взаимодействат четири поколения професоналисти. Многообразието в екипа ни, приемствеността между поколенията, приобщаването на хората с различия и въобще равните възможности имат съществен принос към устойчивите резултати, които нашият екип постига вече толкова години. Седемте принципа на Хартата на многообразието много точно отразяват ценностите, които прилагаме в компанията, затова се присъединяваме към нея“, коментира Малина Чавдарова, директор „Човешки ресурси“ във Vivacom.

Близо 40% от служителите на ръководни позиции във Vivacom са жени. Над 3% са хора с увреждания, за които е положена специална грижа, включително ииндивидуална оценка на риска за здравето и безопасността, осигурен е допълнителен платен годишен отпуск и други. Принципите на равноправието са въведени във всяка политика за управление на човешки ресурси - от подбора и въвеждането в компанията, през цялостния процес на интегриране, учене и развитие, до излизането на служителя от компанията. Ценностите на Хартата са силно застъпени в действащия Кодекс за бизнес поведение и етика на Vivacom, както и в действащите процедури и политики на компанията.

Хартата на многообразието в България е съвместна инициатива на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) и Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД). Тя е част от европейската Платформа на Хартите на многообразието, обединяваща над 12 000 организации, които представляват над 16 милиона служители в целия ЕС. Хартата цели да насърчи социалното приобщаване и равните възможности на всички служители чрез популяризиране на ценностите на многообразието и въвеждането на приобщаващи практики на работното място. Като част от европейската мрежа,  българската Харта предлага на своите членове знание, инструменти и обучения за развиване на умения, за да ги стимулира да разработят и прилагат политики и практически стъпки, с които да гарантират равен шанс за всеки на работното място.

За United Group:

Остават 10 дни за кандидатстване в 20-ото издание на Лятната стажантска програма на Vivacom

До 15 май е срокът за кандидатстване за 20-ото издание на Лятната стажантска програма на Vivacom. В юбилейното издание всеки стажант ще...

Базираната в Нидерландия United Group е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива дейност в осем държави и има над 15 милиона потребители и близо 15 000 служители. United Group осигурява най-широкото мрежово покритие в региона и предлага на потребителите най-атрактивната селекция на ТВ съдържание от цял свят. Сериозните инвестиции в дигитална инфраструктура, съдържание и технологии гарантират отличното качество на продуктите и услугите, които предоставя на клиентите. От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group е BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании.

От юли 2020 г. VIVACOM е част от United Group. В България групата включва още Nova Broadcasting Group и вестник Телеграф.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от UNLIMITED TECH GUIDE:

Vivacom спечели призовото първо място в категорията „Инвеститор в човешкия капитал“ (СНИМКИ)

Специална филмова селекция с Брус Уилис в EON видеотека

Vivacom представя специална празнична селекция от филми в EON видеотека по случай 8 март

Vivacom със специална оферта за малкия и среден бизнес

Vivacom предлага 50% отстъпка на планове Unlimited при покупка на Vivacom 5G смартфон

Vivacom със селекция от исторически филми в EON Видеотека за 3 март

Рекорден брой проекти в надпревара за финансиране от Vivacom Регионален грант

Vivacom предоставя свободен достъп до хитовото съдържание на НВО за клиентите на EON

Vivacom разширява покритието на 5G високоскоростен интернет за дома в 7 града

Vivacom представя новата EON Видеотека с модерен интерфейс и над 30 000 заглавия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Unlimited Tech Guide