6 важни неща, които почти никой няма в банята си

31104
6 важни неща, които почти никой няма в банята си
Снимка: iStock/Guliver

Малката баня не е причина да се отказвате да сложите в нея необходимите неща. Понякога един шкаф, поставен над мивката, и няколко отворени рафта над ваната са достатъчни за съхранение на нещата. Много зависи от това колко са хората в апартамента, от каква козметика и аксесоари се нуждаят, дали има отделно място, където се съхраняват нещата за пране и почистване.

Стенни рафтове

Ето как лесно и евтино да почистим и упорито замърсени плочки в банята? (ВИДЕО)

Ако искате вашите плочки на банята да са лъснати и дезифенкцирани за минути, вижте по-долу инструкции и необходимите ви материали,...

Банята има много свободно пространство на стената, което може да бъде направено функционално. Ако ъглите и стените на стаята не са заети от високи мебели, купете подходящи висящи рафтове. Те могат да бъдат подредени в няколко хоризонтални реда до тавана. Удачни  са както дървени рафтове, така и готови метални многоетажни варианти.

Под мивката

Разстоянието под мивката се използва рядко, но в него могат да се съхраняват кофи, четки, почистващи препарати или препарат за пране. Производителите предлагат вградени мебели, съобразени с параметрите на мивката и тръбата.

Чекмеджета под ваната

Прието е съвременните вани да се затварят със завеси. Някои собственици предпочитат да облицоват това пространство с плочки в цвета на пода и стените. Но ако банята е малка, помислете за съхранение под ваната. Пространството не е подходящо за неща, които не издържат на влага - прах за пране в картонена кутия или чисти кърпи - но се използва за домакински продукти. Можете да поръчате специални чекмеджета, които плътно запечатват съдържанието.

8 неща, чието място не е в банята

Банята е място, в което релаксираме, грижим се за хигиената и визията си. Много от вещите ни са там, за да са ни по-лесни за използване...

Големи кошници

Интересен дизайнерски ход е да се разшири функционалността с елементи, които приличат на декор. Например, големите плетени кошници ще паснат на повечето стилове баня, като същевременно са достатъчно обемисти, за да съберат гелове, шампоани, кремове и друга козметика. В едната може да се съхраняват почистващи продукти, а другата може да се използва за пране. Кошниците ще се поберат в пространството под мивката, ако не е заето от рафтове, но също така ще изглеждат интересно на стената.

Маса на колелца

Предимството на тази мебел е, че тя може да бъде възможно най-тясна, което значи, че ще може да се побере в малко помещение. Освен това е удобно да преместите масата, за да почистите пода под нея, и да я завъртите, за да вземете нещо от далечния ъгъл. Продуктите, които използвате ежедневно, могат да бъдат поставени на маса, на рафтове или в красиви кошници (парфюм, четки и тоалетна хартия). Много зависи от това дали водата от мивката и ваната попада на рафтовете.

Рафт над вратата

Как и колко често трябва да чистите завесата в банята

Колкото и чист да поддържате вашия дом, рано или късно ръбовете на завесата за душ ще станат плесенясали и неприятни. Можете просто да ...

Прието е да закачате куки на врата, но пространството близо до тавана често остава неизползвано. Многоетажен рафт с 1-3 разделения може да се направи над вратата. Трябва да се използва за съхранение на предмети, които се използват, като чисти кърпи и халати. Уверете се, че ви е удобно да стигнете до съдържанието на рафта и че нищо не пада, когато отворите вратата. Мнозина ще трябва да използват табуретка, за да стигнат до върха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Топъл или студен компрес помага повече при болки в коляното

7 ТОП съвета за успешна първа среща

Какво е сорбитол? Ползи, употреби и странични ефекти

Без болка: Как да премахнете мазолите по краката си?

Съвети за естественото преодоляване на преддиабетното състояние

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com