Върху буните във Варна се издигат десетки незаконни постройки

7847
Върху буните във Варна се издигат десетки незаконни постройки

Десетки незаконни постройки има върху буните край Варна, а строителството продължава, съобщава БНТ.

Всички стоянки за лодки и рибарски постройки, които са изградени върху брегоукрепителните съоръжения по Черноморието, са незаконни, защото това е държавна собственост и върху нея не може да се строи. Това припомни областният управител на Варна Стоян Пасев. Въпреки това обаче буните са застроени. Зрител на националната телевизия сигнализира, че дори в момента се строи на буната на рибарското селище “Траката” край Варна. 

Биволъ: Цацаров си почива насред дюни, съдът връща дюни на Гриша Ганчев

Главният прокурор Сотир Цацаров и известният ловешки бизнесмен Гриша Ганчев, който сега е един от собствениците на ЦСКА, могат да почив...

Върху самата буна на рибарското селище "Траката" има заведение, което работи от две години. "Тук беше място, на което децата ни, жените ни и внуците ни израснаха. Ползвахме го като плажче. Най-безцеремонно се направи, удължи се, уголеми се заведението", заяви рибарят Здравко Рачев. 

Не само че цялата буна е барака до барака, но в момента започва да се издига напълно нова постройка. По думите на хората, първоначалното обещание на собственика било да направи лодкостоянка на двама от рибарите. 

"Започнаха да го изграждат, изведнъж дойдоха едни големи колони, които насочиха към мисълта, че тази лодкостоянка не е лодкостоянка. На два етажа лодкостоянки няма", допълни Здравко Рачев. 

Нито една от постройките няма място върху буните, категоричен е областният управител на Варна. "Във Варна нямаме нито една законна рибарска стоянка. Всички са незаконни, всички са върху държавна земя и са направени от подръчни материали както в циганската махала, която събаряме”. заяви Стоян Пасев. 

МРРБ отмени заповедите за строеж на къмпинг Юг

Със заповеди от 21.07.2015 г. и 22.07.2015 г. на началника на Регионална дирекция Национален строителен контрол – Югоизточен райо...

Още в понеделник представители на Общинската и областната управа и Агенцията по рибарство ще обсъждат в София проектите, по които може да се кандидатства – за укрепване на буните, за изграждане на законни лодкостоянки и рибарски селища.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com