Цацаров обещава, че скоро ще има обвинение за взрива в "Миджур"

2901
Цацаров обещава, че скоро ще има обвинение за взрива в "Миджур"
Снимка: БГНЕС

Скоро ще има повдигнато обвинение за взрива в завода в село Горни Лом, каза във Видин главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от Радио "Фокус".

Той посочи, че разследването за взрива е поверено на екип следователи от Национална следствена служба, а наблюдаващият прокурор е от Окръжна прокуратура - Видин и работи максимално професионално.

Може до края на годината да кажат причината за взрива в Горни Лом

Може би до края на годината ще бъде готова експертизата от БАН за инцидента в Горни Лом. Там със сигурност мога да кажа, че ще има обви...

„Това, което се чака преди да бъдат окончателно прецизирани обвиненията - а такива ще има, е заключението на комплексната експертиза. Тя е възложена на един доста широк екип от специалисти, в който влизат военни специалисти и учени от БАН. Това е екип, в който участва и самият председател на БАН акад. Стефан Воденичаров“, заяви главният прокурор.

Очаква се веднага след експертизата, която провежда експериментални взривове на територията на военен полигон и вероятно вече е приключила, да се повдигнат обвиненията и след което обвинението да влезе във Видинския окръжен съд.

Припомняме, че трагедията в завод "Миджур" стана преди повече от година. Собственик на предприятието е проф. Валери Митков - известен масон. В експлозията загина сина му. 

Съвсем скоро, на 24 ноември, парламентът реши да позволи вноса на чужди боеприпаси за утилизация, въпреки доста голямата подкрепа тази практика да бъде прекратена. С гласовете на ГЕРБ обаче статуквото беше запазено. Именно утилизация на боеприпаси от Гърция се счита за причината за взрива в "Миджур".

Една година от трагедията в завод "Миджур"

Днес, 1 октомври, се навършва една година от взрива в Горни Лом, който отне живота на 15 души. Мощният взрив срива със земята цех "С" ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com