Цацаров да си пише оставката!

10680
Цацаров да си пише оставката!
Снимка: БГНЕС

Цацаров получи поредния шамар - от колегите си магистрати от Софийския градски съд, които погребаха и последната му надежда за провала по аферата "Костинброд" - да осъди главния секретар на правителството на Марин Райков поне за супер смешното обвинение, че не бил упражнил достатъчно стриктен контрол при отпечатването на т. нар. фалшиви бюлетини за парламентарните избори през 2013 година. Цацаров за пореден път се насра и, както се очакваше, вече трети ден след съдебното решение и оневиняването на набедения, мълчи като затиснат, сякаш нищо не се е случило! Правят се на луди - Цацаров и прокуратурата му - сякаш не са набутани, нека го кажем по-образовано! - в дебелото черво на кучето, отвън-навътре! Цацаров, свидетели сме му, пред очите ни се мафиотизира, сам не знае колко целенасочено и систематично върши това, а понеже става дума за главен прокурор на държавата и за още поне пет години мандат, спукана ни е работата, на нас, на всички нас - като народ!

Цацаров отгоре на всичко е нахален и едва ли и този път ще си подаде оставката.

Радан Кънев: Цацаров не може да се бори срещу нещо, чийто продукт е

Главният прокурор Сотир Цацаров е свръховластен и неконтролируем. Това заяви лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Рада...

Щом е така и щом е най-силният на деня - нека поне оттук-нататък Цацаров започне да си върши работата. Кое е първото, което трябва да предприеме по далаверата "Костинброд"? Разбира се, че да обвини главните провокатори, организатори и извършители на "бюлетинната афера" - Мая Манолова и Николай Бареков, за това, че в деня за размисъл взривиха държавата и повлияха отчайващо на избирателите, разпространявайки лъжата за подготвени 350 000 фалшиви бюлетини, като по този начин постигнаха главната си партийна цел - да изкривят изборния резултат и по този начин навредят на сочения от всички социологически агенции за безапелационен победител в изборите! Двамата провокатори заблудиха населението на България, че камиони с двойни дъна чакали, едва ли не с припалени двигатели, пред печатницата в Костинброд, за да поемат към избирателните секции в страната, както и лъжата, че въпросните бюлетини даже били предварително попълнени с знака "Х" на реда на партията-опонент! Цацаров има достатъчно основания да подведе Манолова и Бареков под отговорност за измама с особено тежки последици, както и за злоумишлена заблуда на населението и съзнателно деформиране на общественото мнение с цел политическа изгода!

Съдебно дирене трябва да има и срещу партийните ръководства на БСП, ДПС и "Атака". И трите губещи в прогнозите партии се възползваха от шумотевицата на Бареков и Манолова (почти е сигурно, че и самите те са участвали в нея!) и свикаха спешни партийни пресконференции в деня за размисъл, което е брутално нарушение на избирателния закон, забраняващ каквато и да е предизборна агитация ден преди вота. Най-малкото възмездие, което лидерите им Сергей Станишев, Лютви Местан и Волен Сидеров трябва да отнесат, е тлъста глоба и публично порицание - нещо, което Сотир Цацаров и Главната прокуратура иначе прилагат под път и над път, за щяло и не щяло!

Така стигаме до най-гнусната манипулация на прокуратурата, която вече почти две години се прави на ни лук яла, ни лук мирисала! Самите най-главни обвинители в държавата Сотир Цацаров и заместникът му Борислав Сарафов също свикаха пресконференция - те също, според същия закон, нямат право да правят това в деня за размисъл! - на която грубо и брутално се присъединиха към гнусната лъжа на Манолова и Бареков, подкрепяйки я, потвърждавайки я и присъединявайки се към нея, за да успеят пъклените намерения - на тях и на партиите, които представляват! - и ГЕРБ, ако не загубят изборите на другия ден, то поне да спечелят с по-малко! Цацаров и подлогите му от прокуратурата най-безогледно взеха страна в предизборната борба тогава и определено повлияха на изборния резултат, което е абсолютно престъпление! И въпросът сега е - има ли сила в България, която поради тази причина да даде под съд първите й обвинители - за грубо нарушение на закона и на конституцията, за вмешателство в политическата борба и за злоупотреба със служебно положение! Единственото ни успокоение, че справедливостта все някога ще възтържествува, е обстоятелството, че и Цацаров, и Сарафов все пак са мандатни, и макар - както казваше един друг главен прокурор - над главния прокурор в България да е само Господ, то този мандат все някога ще приключи! И, дай Боже, следващият пръв обвинител в държавата да е честен и независим човек и да потърси сметка на предшественика си със задна дата! Сметката си стои неплатена и чака!

Какво още? Ами премиерът Борисов! Да престане да се слага на Цацаров и колегите му, твърдейки наляво и надясно, с повод и без повод, че бил доволен от работата на прокуратурата, че харесвал методите на главния прокурор, защото да твърдиш това при очевидните потъпквания на закона от страна на прокуратурата, и лично от Цацаров, означава, че може би и ти си част от играта!

Прокуратурата се накани и официално внесе обвинение срещу Бисеров

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу бившия заместник-председател на ДПС Христо Бисеров, показва справка в системат...

Коя игра ли! Ами тази, дето щеше за малко - пак с помощта на прокуратурата, и лично на Цацаров и Сарафов! - да сложи доброто им приятелче Делян Пеевски за шеф на ДАНС!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com