Дневникът на един брифинг: Ден 199 - има ли живот и след короната?*

11071
Дневникът на един брифинг: Ден 199 - има ли живот и след короната?*
Снимка: Министерски съвет

Ден 1-ви: Мило дневниче, днес искам да ти споделя, че всяка сутрин ставам с желание. Дори преди алармата на телефона да ме е стреснала с гръмкия си звук. Още в 07:30 ч. съм на крак. Да не закъснея. Набързо си правя сутрешния тоалет, обличам се и почти припкайки включвам кафемашината да загрява. През това време пускам телевизора и усещам пеперудите в стомаха си - само да не окъснея! Правя си кафе с бързината на светкавица и ето, че се настанявам удобно на дивана. Излиза той. Генералният изпълнителен директор на генералното управление на Република България (била някога "Народна"). Стои там величествен и безкомпромисен. Предстои ни нова среща в 17:00 ч.

.........

Ден 23-ри: Мило дневниче, влюбена съм. С всеки изминал ден привързаността ми към сутрешните ми срещи с него става все по-силна. Как умело успява да се измъкне от неудобните въпроси и колко отговорно се отнася към ситуацията. Очакваме пикът на заразата. Малко ме е страх, но знам, че той ще ни пази. Вече се виждаме малко по-рядко - само сутрин. Преживявам някак си това ограничение - всички правим жертви в условията на пандемия.

.........

Кризисният щаб мести брифинга си, вече ще е само сутрин в Министерски съвет

От утре, 30 март, Националният оперативен щаб ще провежда ежедневните си брифинги в Министерския съвет в 8 часа сутринта, вместо в 17 ч...

Ден 49-ти: Мило дневниче, вече имаме само 30 минути сутрин да се насладим и да се порадваме на любимците си от "Шоуто на Вируса". Не знам защо ограничиха още времето на нашите срещи. Може би, наближава краят на пика, който още очакваме. Рекоха и отсекоха - само половин час, кой питал, питал. Който не - да е. И утре е ден.

.........

Ден 55-ти: Мило дневниче, пикът пак наближава. Контролно-пропускателните пунктове още са в действие, но мерките са разхлабени. Разрешиха разходка в парка. Чудя се дали и аз да изляза, или да си остана вкъщи до край. По-добре да си стоя у дома, за да не изпусна някой епизод от "Шоуто на Вируса". Пък и така ми е добре. Е, верно парите са на свършване, но нищо, ще се зареждам с духовна храна.

.........

Ден 199-ти: Мило дневниче, вече наистина очакваме пика на заразата. Този път бил близо. Страхувам се. Храна няма. Пари няма. И пика го няма. Кафето свърши. Въпросите - и те. Участниците в брифингите оредяха. Започвам да се питам има ли живот и след короната...

Извънреден брифинг тази вечер в 23 часа

Тази вечер (16.04.2020) в 23:00 часа министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и пре...

Месец след месец и седмица след седмица отминават в очакване. Живеем от 08:00 ч. днес до 08:00 ч. утре. И от утре до новия ден. Вместо да броим седмиците, оставащи до пътуването ни до морето, ние сме в непрекъснато очакване на обратното преброяване на часовете до следващия брифинг за коронавируса. Сякаш скоро ще се взривим. От толкова ежеминутно повтаряне колко е ужасяваща и опасна ситуацията у нас, внимавайте да не се превърнем в държавата с най-много инфаркти и инсулти, вместо със заболели от COVID-19.

Възникват и множество въпроси. Дали съкращаването от два на един брифинг дневно има нещо общо с настъпващото масово разпространение на заразата? Да не забравяме, че първо бяха насрочили брифингите за вечерта в 17:00 ч. А после това отпадна и решиха да се провеждат в 08:00 ч. сутринта. Доколкото се познаваме и това, с 30-те минути, няма да издържи дълго. Дали ограничаването на времето за провеждане на сутрешния брифинг има нещо общо със свободата на словото у нас? Изобщо скоро ще продължи ли да има брифинги, след като вече мерките са леко поразхлабени, а ние още тепърва чакаме пика на заразата?

Едно е сигурно: намаленото количество работа значи повече публика за брифингите. Иначе щеше ли да има смисъл да се показват по телевизора?

* Текстът е с хумористична насоченост, специално в частта за дневника - в днешни времена това е важно да бъде предварително уточнено!

Автор: Моника Георгиева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Турция и ислямистите: какво свързва Ердоган и Хамас

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com