И Патриотите шизофренясаха!

3104
И Патриотите шизофренясаха!
Снимка: Thinkstock

Третите, които се тръшнаха от шизофрения, са Патриотите на Каракачанов и Симеонов. А началото, помним, постави Радан! Той беше първият - в солова "наказателна" акция Раданчо реши да покаже на света, първо, че феноменът "хем на власт, хем в опозиция" работи и че, второ, с двойна доза нахалство този феномен може да просъществува дълго! И ето - вече година и половина, момчето на Иван Костов демонстрира как партията му - Демократи за силна България (ДСБ), може едновременно и да има свои министри (зам.-министри, областни управители, зам.-областни управители, шефове на агенции и т. н.) - все властови позиции, и да гласува в парламента винаги "против" коалиционния си партньор ГЕРБ! При това, забележете - БЕЗНАКАЗАНО! Докога бе, Борисов?!

След Радан и вицепрезидента Маргарита Попова шизофреняса. Тази недооценена дама се направи на интересна - само Радан ли ще го може това нещо - хем риба, хем рак!, и по повод на едно наистина кретенско изказване на турски депутат, гост на конгреса на Местан (че България била родина и на всички, които говорят турски, дословно: "Навсякъде, където се говори турска реч, е НАША родина!"), тя се опълчи на шефа си - президента Плевнелиев, който не бил реагирал своевременно на това вражеско изказване, с което за поред път се обяви срещу работодателя си!

И Марга като Радан - хем на власт, хем с опозиционна критика към институцията си, сякаш тя не е неразделна част от нея, сякаш президентската власт и президентските правомощия и задължения са чужди на вицепрезидентските! Мила ни, Марге, накъде си се запътила на петата година от властването си, и ти ли не знаеш на кой Господ служиш, Марге!

Сега политическата шизофрения изглежда е заразила и Патриотичния фронт. Щом досущ преди великденската ваканция именно Симеонов и Каракачанов натиснаха мнозинството в парламента да гласува и узакони шизофренията на новия (променения) Избирателен закон. В него двамата умни съпредседатели здравата подведоха целия 43-ти парламент да гласува две взаимно противоречащите си постановки в Изборния кодекс - от една страна, задължително гласуване, от друга - забрана за разкриване на изборни бюра в чужбина, които не са в посолствата и консулствата! Отново скандално раздвоение - хем задължително гласуване (с наказания и санкции), хем забрана за разкриване на избирателните секции извън посолствата и консулствата! Кой от двата императива ще има надмощие и как тези два противоречащи си члена от закона ще се стиковат?! Класическа политическа шизофрения!

Иначе тези, така наречени "външни българи", вече ни проглушиха ушите за това, че им се отнемали граждански права. Как така те нямало да гласуват! Ами ето така - много просто, въобще няма да гласуват - с една важна уговорка - ако не си размърдат задниците и не отидат за половин ден до посолството или консулството на Република България в приемната си Родина! А ако толкова искат да гласуват "на една ръка разстояние", тоест в квартала си или в близкия център на градчето, където живеят, да си бяха останали в България - така щяха да си гласуват на воля! Пеша! Предпочели, обаче, да се издимят далеч от Родината си България, на тях явно не им е свидно за нея! Шизофрения, скъпи сънародници на стотици и хиляди километри от нас - хем сте ѝ обърнали гръб, хем пък искате да ѝ определяте бъдещето! Не бива така! Никъде напусналите доброволно Родината си не ги допускат да гласуват, камо ли пък да им разкриват избирателни секции, най-много - да ги приемат в посолствата и консулствата! Проверете, ако не вярвате! Искат, милите бивши сънародници, да определят съдбата на бившата си Родина на стотици и хиляди колометри даеч от нея. Така не може! Логиката ви, простете, е грешна. Казвате: АЗ ще си живея в Париж, Лондон или Ню Йорк, където, както се казва, ще си развявам шапката на тоягата, там ще си плащам и данъците, там ще работя и ще печеля, там ще спестявам и ще си харча парите, но пак като дойдат избори, АЗ ще съм този, който ще определя с гласа си на стотици и хиляди километри от бившата си Родината България бъдещето ѝ; АЗ ще участвам в избора на политиците, които ще я управляват - независимо, че се намирам на стотици и хиляди километри от нея! Нахалници самозванци сте! Върнете се, работете за Родината си, внасяйте си данъците в бюджета на Родината, харчете си парите в магазините на Родината и чак тогава претендирайте да изирате управниците ѝ! Нейните управници - на Родината!

Плевнелиев заяви, че може да наложи вето на текстове от Изборния кодекс, но само с ясни аргументи

Президентът Росен Плевнелиев е създал специален екип в Президентството от юристи, които проследяват внимателно всеки текст от Изборни...

Само за справка: На последните парламентарни избори в 32 секции в САЩ и Канада са гласували цифром и словом 8000 "външни българи", но затова пък 240 души от "вътрешността" са се разходили за десет дни до Новия свят и са изхарчили няколко милиона за: 1) Изборни секции; 2) Командировки на изборните комисии; 3) За нощни, дневни и режийни... По време на същите избори пред специално пътувалата от България за един от големите австралийски градове избирателна комисия от общо 8 души са се явили, за да пуснат бюлетината си общо... 6 гласоподаватели "външни българи", автралийски! При това изборите в този голям град по решение на въпросната командирована от Родината изборна комисия са продължили в нарушение на закона цели два дни!

Нека многоуважаемите "външни българи", които са предпочели да изоставят родината си и да живеят "по цивилизовано" далеч от нея, да престанат с глупавите си протести, защото - дешифриран по друг начин - техният протест и техните искания биха могли да се резюмират и така: Ние, "външните българи", не сме съгласни да ни отнемат правото да избираме управниците на бившата ни Родина и искаме другите, "вътрешните българи", все така да продължат да плащат от собствените си джобове нашето право на глас! Защото така излиза - ние, "вътрешните", плащаме на дезертиралите, "външните", българи да си почешат изборната краста и да си пуснат бюлетината на стотици и хилади километри от Родината! Ние им плащаме претенцията за право на избор!

А е толкова просто - или заповядайте, върнете се в Родината и гласувайте на воля, или вземете влака, автобуса, ако трябва и самолета, и гласувайте в посолството и консулството! На бившата ви Родина!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com