Лукарски и Кунева подпират ГЕРБ!

47083
Лукарски и Кунева подпират ГЕРБ!
Снимка: БГНЕС

Вече се разбра с кого Борисов ще има пълно мнозинство в следващия парламент. Лукарски и СДС, от една страна, и Кунева и "България на гражданите" - от друга. За тези, които не знаят - ето как става това. Като цяло Реформаторският блок взема (според всички социологически проучвания, дори и тези, които са на заплата на "Позитано" 20!) между 8-9-10 процента, от които поне 5-6-7 ще са пряка заслуга на СДС и "България на гражданите", на Лукарски и Кунева. Както вървят нещата в Реформаторския блок, и двете иначе автономни и влиятелни партии СДС и "България на гражданите" са в прединфарктно състояние от поведението на лидерите на третия партньор в коалицията - тримата младоци от Костовата ДСБ Радан Кънев, Светослав Малинов и Петър Москов, сполучливо наречени някъде от някой "изтърсаците на Костов"!

Тримцата от ДСБ, но особено Раданчо, който едва удържа наполеоновския си синдром да владее, са обзети от някаква мания да представят себе си като сълзички, неопетнени от "старата", по думите им, политика; мания да се изкарват като света вода ненапита и, образно казано, да се фръцкат из политическия небосклон целите в бяло. За разлика от останалите в коалицията, които носели на коалицията "старите си грехове" и ако не били те, младите десебари-чистофайници, избирателите бая щели да се замислят дали да гласуват за Реформаторския блок. На Кунева и Лукарски направо им било писнало от високомерието на тези политически момчета, което те вече започнали да демонстрират не само вътре в коалицията, но и извън нея.

Реформаторският блок кани политиците на детектор на лъжата

"Реформаторите сме смели и ще се подложим на тест на детектор на лъжата. Гражданската активност не трябва да спира до тук и трябва да п...

Последният пример за това бил проваленият конгрес, на който Блокът за малко да се разтури, единствено и само заради глезотиите и превземките на Радан Кънев, който искал на всяка цена да стане негов председател още преди изборите на 5 октомври.

Писнало им на СДС и "Движение България на гражданите" и от непрекъснатия стремеж на Радан и останалите костовисти да показват на обществото, че именно те са "старшите" в групата! Лукарски и Кунева споделяли, че едва удържат на желанието на партиите им да разтрогнат брака си с ДСБ!

Сега в двете пренебрегвани партии трескаво изчислявали дали тези 6-7-8 лични процента ще стигнат на Борисов за пълно мнозинство в 43-я парламент. Защото те, за разлика от костовистите, наистина са убедени, че Реформаторският блок, като истинска дясна коалиция и редовен член на Европейската народна партия, е естественият съюзник на ГЕРБ в управлението на страната. Колкото и плакатно да звучи това!

Автор: Валентин Стоев

Бареков ревна: ДПС ще прави "Костинброд", Касим Дал също участва

Движението за права и свободи се готви да фалшифицира изборния си резултат - с операция, подобна на тази в Костинброд, но с кодово име ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com