Шефове дебили съсипват Радиото!

18113
Шефове дебили съсипват Радиото!

Без да блестят с оригиналност, по Националното радио отново пускат "Лет ит би!". Десетилетие по-късно, работещите в "Хоризонт" отново протестират, пак срещу шефа си - този път Радослав Янкулов. И ако преди "антишефският" протест бе донякъде спорен, "Радио-протест 2015-та" си е абсолютно резонен! Всеки малко по-съсредоточен радиослушател лично се е убедил, че лицето Янкулов сякаш е изпратен за шеф там, за да съсипе националната медиа, и - бидейки съсредоточен, радиослушателят вижда, всъщност чува - колко успешно той се справя със задачата! От две години над Радио "Хоризонт" и блестящите му репортер(к)и, над най-успешната всъщност българска медия, целенасочено и планирано се извършва интелектуално покушение, лично от доказания интелектуален инвалид, назначен за шеф на БНР - Радослав Янкулов! Интелектът на лицето Янкулов е несъвместим с интелекта на работещите в "Хоризонт" репортер(к)и и подставеният за шеф очевидно се е заел с непосилната за него задача да "уеднакви" радиото интелектуално! Равнис по шефа, както се казва!

Протестират радиожурналистите от най-слушаната електронна медия, протестират и ще продължат да протестират, казват те, докато Янкулов не си отиде! Междувпрочем лицето, бивш спортен журналист в "Хоризонт" и къде ли още не, доказан навсякъде некадърник, уволняван поне три пъти от места, където са го пробвали, включително и за шеф, е вече в пенсионна възраст, което може да реши нещата - тихо, безболезнено и щадящо, както за него, така и за журналистите, а и за слушателите! Най-доброто - и за журналистите, и за слушателите, а и за него самия, е да се отдаде, както се казва, на заслужен отдих. Каквото можа - даде (и взе!).

БНР изложи пред СЕМ плана си за реформи

На среща по искане на ръководството на Българското национално радио със Съвета за електронни медии бяха представени мотивите на Управит...

Много бели свърши за две години радио-шефчето Янкулов! Продължава, не се дава и сега, след обявяването на протеста! Генералният директор на БНР Радко Янкулов, по примера на мнозинството от БСП и ДПС в 42-рия парламент, например, в мига, в който протестиращите обявиха исканията си и излязоха на тротоара пред Радиото, им спретна "равностройна" група контрапротестиращи, които - както се казваше в "ония" опорни точки - "ако не друго, поне да бавят топката и да размиват нещата!". Разбирай, истината! И контрите му вършат - поне засега - добра работа!

Същият този подставен за шеф Янкулов не се поколеба да противопостави едни срещу други творческия състав на Радиото, който по статут и по закон получава хонорари, на техническия състав на Радиото, който поради спецификата на работата си не получава хонорари! С единичката егоистична шефска цел - да си спечели още началническо време!

И понеже бившият спортен журналист Радко Янкулов ни е ясен още от самото му началото, задължително е да си изясним и другия пряк виновник за поредните неразбории в Българското национално радио. Името му е Георги Лозанов, а длъжността - председател на Съвета за електронни медии (СЕМ)! Този развихрен държавен служител (гнусна лъжа е, че длъжността му е обществена и съветът е обществен, сиреч - че са независими от държавата!) е назначен на този пост от изпълнителната власт още преди поне 15 години със задължителното изискване да изпълнява, и, ето, вече поне 15 години този своенравен и фриволен интелектуалец, таен държавен служител с министерска заплата, успява да се задържи на него! И как иначе, щом изпълнява! Та този шеф на Съвета за електронни медии (който - помните - някога се наричаше НеСеРеТе, и по тази причина, че създава определена алюзия, беше преименуван на СЕМ!), назначи приятеля си от край време Радко Янкулов за генерален директор на БНР - уж с конкурс, уж с явно грасуване в Съвета! И се започна псевдоинтелектуалната инвазия на Янкулов във важната държавна институция. Което в пряк текст означава: разбиване на доказали се радио-схеми, сваляне от ефир на доказали се водещи, рязане на законноустановени хонорарни тарифи, връщане "на микрофон" на доказани некадърници, и т. н., и т. н.! И, разбира се, най-важното - назначаване на роднини и приятели, без опит и трудов стаж, на високоплатени творчески длъжности!

Който помни по-отдавна, би трябвало да знае, че експериментът "Янкулов" не е прецедент за Георги Лозанов. Радио-кашата, забъркана от него сега, му е поредната. Още в края на 90-те години, пак по същия начин, но с друго свое приятелче от детинството - на име Иван Бориславов, Георги Лозанов натрапи на радиожурналистите от БНР за генерален директор случаен човек, който нямаше нищо общо с микрофона! Срещу Бориславов репортерите и водещите също стачкуваха, срещу него също звуча многозначителната песен на "Бийтълс", и което бе най-важното - тогава протестът успя и натрапеният за шеф на БНР Иван Бориславов си събра багажчето само за месец!

Домусчиев не е член на Обществения съвет на БНР

Председателят на КРИБ и собственик на футболен клуб „Лудогорец“ не е член на Обществения съвет на Българското национално ра...

Дали такава ще е съдбата на Радко Янкулов, не е ясно - ако слушаме дружката му Лозанов, който го защитава като роден брат, борбата ще е до последно! Но едва ли! По-вероятно е Янкулов да повтори съдбата на далечния Бориславов, но се питаме точно тук - не трябва ли и не е ли справедливо, заедно с натрапения Янкулов пътя да си хване и самонатрапващият се вече 15 години председател на СЕМ Георги Лозанов?! Какво като се води уж обществен!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com