Германия ни попари

9024
Германия ни попари
Немците ни спря България по пътя към финала

Германия победи България с 3-1 (25:22, 20:25, 25:22, 25:16) във втория полуфинален мач от олимпийския квалификационен турнир по волейбол в София и ще играе с Италия за място на Олимпиадата в Лондон.

Италия: Чакаме ви на финала

Президентът на италианската волейболна федерацията Карло Магри сподели, че очаква с нетърпение сблъсък с България на финала на квалифик...

Гостите започнаха много добре срещата в "Арена Армеец" и поведоха с 6:8 на първото техническо прекъсване. Разликата в тяхна полза се увеличи значително и на второто техническо прекъсване те водеха с 9:16. Българският тим успя да намали разликата на две точки за 20:22, но в крайна сметка след топка в аут на Владо Николов Германия поведе след 22:25 в първия гейм.

"Трикольорите" заиграха доста по-добре и поведоха на първото прекъсване на втория гейм с 8:4. Бундестимът обаче обърна нещата в своя полза и поведе с 14:16 на второто прекъсване. Николай Пенчев все пак се появи в игра и след отличен сервис от негова страна, както и след добра игра при посрещането, българският тим поведе с 23:18. Националите ни спечелиха втория гейм с 25:20 и изравниха на 1-1.

Третата част се оказа решителна за мача. Тя започна силно за българския отбор, като волейболистите ни поводеха с 8:6 и 16:13 на двете технически прекъсвания. Съперникът обаче се възползва от факта, че играчите на Радостин Стойчев не бяха на ниво както при сервиса, така и на блокада, повеждайки в резултата и печелейки гейма с 22:25. Немците поведоха с 8:5 и 16:9 на двете прекъсвания в четвъртия гейм, затвориха гейма при 25:16 и по този начин се класираха за утрешния финал в турнира.

Георги Братоев стартира и срещу Германия

Младият разпределител Георги Братоев се очаква да започне като титуляр за България и в днешния полуфинал на Олимпийската квалификация с...

Така днес те ще спорят за място на Олимпийските игри с отбора на Италия, който по-рано вчера надви Сърбия, а България ще опита да се класира за Лондон в някоя от следващите три световни квалификации.

Редактор: Иво Георгиев

Италия вече е на финал

Отборът на Италия победи Сърбия с 3:1 (25:14, 25:18, 19:25, 25:16) и се класира за финала на Олимпийската квалификация в София. Италиа...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com