Успешни практики за обучение при деца с нарушено зрение дискутират във Враца

530
Успешни практики за обучение при деца с нарушено зрение дискутират във Враца
Снимка: Община Враца

На дискусия за проблемите и практиките в обучението на деца в неравностойно положение се събраха експерти и политици от региона. Форумът е под надслов „Книгата е моята светлина“, а негов организатор е Центърът за подкрепа на процеса на приобщаващото образование.

„Огромна чест е, че Враца е домакин на толкова социално значим форум, на който ще се обсъдят начините за създаване на по-гъвкава социална и образователна система. Вярвам, че с общи усилия ще направим една достъпна среда за хората в неравностойно положение, която да отговаря на съвременните изисквания. Малка, но съществена крачка на местната администрация в тази посока, са проектите за образователната инфраструктура“, заяви при откриването му кметът Калин Каменов.

Деца от Враца изпращат послания към шофьорите

Национална кампания по проблемите на безопасността на движение по пътищата, ще бъде проведе днес във Враца. Инициативата е на Национал...

Бяха презентирани темите „Партньорството между ресурсния и масовия учител в академичното обучение“ от проф. дпн Владимир Радулов.На срещата бяха дискутирани успешните модели и практики при обучение на деца с нарушено зрение.

Участие във форума взеха преподаватели от Софийски университет „Св. Климент Охридски“, директори на детски и учебни заведения от региона, представители на неправителствения сектор, родители и ученици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com