Враца е готова за зимата, готови са 12 снегорина

461
Враца е готова за зимата, готови са 12 снегорина
Снимка: Община Враца

Три нови специализирани машини ще получи дружество БКС Враца за почистване през предстоящата зима .„Така ще може да има по-ефективно и бързо почистване на града при зимни условия. Ако преди години автопаркът на предприятието беше пълен с амортизирана техника, то това вече не е така“, каза днес при проверка на наличната техника и готовността за зимата врачанският кмет Калин Каменов.

„В последните няколко години полагаме големи усилия за модернизиране на техниката на БКС, каза кметът Каменов и допълни, че е създадена организация за предстоящата зима, като предприятието разполага с 12 снегорина“.

Стана ясно при проверката, че общинското предприятие има налични 400 тона сол и 1 тон магнезиев хлорид, а централната пешеходна зона и тротоарите ще бъдат почиствани от над 67 служители на БКС и 10 роторни машини.

 „На голяма част от спирките на градския транспорт са поставени специални контейнери, в които се съхраняват по 210 килограма сол, като по този начин по-лесно и бързо ще бъдат обработвани площите против заледяване и няма да се изхвърля голямо количество материал“, добави още кметът.

Вр.изп.д. директор на ОП „БКС“ Борислав Димитров потвърди, че от вчера,15 ноември, са въведени денонощни дежурства, а четирима диспечери ще приемат сигнали от граждани.„Всяка една машина е с GPS-система за проследяване в реално време. Очакваме превалявания от сняг този уикенд и вече сме създали организация за обработване на пътните артерии“ – каза още Димитров.

Кметът Каменов призова гражданите да оказват съдействие на служителите на БКС: „Апелирам всички жители на общината за толерантност както към служители на БКС, които денонощно ще са на разположение, така и към своите съграждани. Всеки трябва да прояви необходимото гражданско самосъзнание и да почисти снега пред своя дом или блоковото пространство. Когато се налага да се прави масово почистване пред определени междублокови пространства, живущите ще бъдат уведомявани предварително“, добави Каменов. Личните автомобили, които са паркирани на улиците и пречат на дейностите на БКС за почистване, ще бъдат вдигани, потвърди категорично кметът.

Всички малки населени места във врачанско имат сключени договори с фирми, които ще почистват 4-класните пътища, а при необходимост ще бъдат изготвени и споразумения за допълнителна техника.

Контролът за качеството на почистване на пътната мрежа във Враца ще извършват служители на звено „Инспекторат“. Гражданите могат да подават сигнали на дежурните екипи на ОП „БКС“ на телефон: 092/ 64 – 54 – 76.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com