1025 години от покръстването на Русия

8149
1025 години от покръстването на Русия

Руският министър-председател Дмитрий Медведев поздрави Патриарха на Москва и цяла Русия Кирил с 1025-та годишнина от покръстването на Русия, предаде БГНЕС.

Покръстването на Русия може да бъде определено като цивилизационен избор, който е определил по-нататъшната съдба на страната, изиграло е важна роля за изграждането и укрепването на руската държава, се казва в поздравлението на руския министър-председател. Според Медведев приемането на християнството е поставило основите за разцвет на културата, просветата, книжовността, приобщило е милиони хора към непреходните библейски ценности, общи за много народи.

"Ценим открития и конструктивен диалог с Руската православна църква, която преумножава това хилядолетно духовно наследство. Внася голям принос в консолидацията на нацията. Заедно с вярата ние сме наследили високата нравственост на православието, уважението към семейните ценности, толерантното отношение към хората с други религии, традицията на милосърдието и благотворителността", заявява Медведев и добавя: "Това именно е основата, на която се развива днес съвременното руско общество".

"Желая на Ваше Светейшество здраве, успех в отговорната служба за благото на Русия и всичко най-добро", завършва поздравителния адрес на руския премиер към патриарх Кирил.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com