27% безработица в Гърция

7186
27% безработица в Гърция

Безработицата в Гърция е достигнала 27% през ноември 2012 година, от 26,6% месец по-рано, сочат данните на гръцката статистическа служба Елстат, предаде радио „Скай”.

Най-тежка е ситуацията със заетостта при младите - почти четирима на всеки 10 души на възраст до 24 години са без препитание, а при възрастовата група 25-34 години безработицата е 36,2%. Друга социална група в подобно положение са жените - при бях без работа са 31,1%.

Гръцките телевизии заплашени с глоби, ако излъчват сцени на бедност

Телевизиите в Гърция са заплашени с глоби, ако излъчват сцени на бедност, реши тамошният Съвета за електронни медии. Журналистите в стр...

През ноември миналата година нивото на безработицата в Гърция е било много по-високо в сравнение със средното за еврозоната от 11,7%.

В същото време стана ясно, че БВП на Гърция се е понижил с 6% през четвъртото тримесечие на 2012 година в сравнение със същия период на 2011 година, предаде АФП, позовавайки се на данни на гръцката статистическа служба.

Според гръцки медии с тези данни годишният икономически ръст на страната ще възлезе на -6,4%, което се вписва в очакванията на правителството за 6,5-процентен спад. Все пак, спрямо понижението от 6,7% и 6,4% през третото и второто тримесечие на 2012 година темпът на свиване на гръцката икономика се е забавил значително.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com