Американците се презапасяват с оръжия преди потенциалната забрана

7940
Американците се презапасяват с оръжия преди потенциалната забрана

Докато Нютаун продължаваше да скърби за загиналите при трагичната стрелба в начално училище и президентска работна група се съвещаваше, за да обсъди как да се справи с пристрастеността на Америка към огнестрелните оръжия, мнозина от останалата част от населението бяха заети с опразването на рафтовете в оръжейните магазини от всякакви стоки, които е възможно да бъдат забранени от нов федерален закон, пише „Индипендънт”.

Собственици на независими оръжейни магазини, като Остин Кук от „Хувър тактикъл файърармс” в Алабама, съобщиха за тълпи от купувачи, нетърпеливи да закупят автомати като този, използван от Адам Ланза, за да убие 26 души, сред които 20 деца, в началното училище в Нютаун.

След стрелбата в Нютаун децата тръгнаха с бронирани раници

След стрелбата в Нютаун продажбите в САЩ на защитни средства за деца скочиха осезаемо. Най-голям интерес има към чантата срещу куршум...

В Америка е традиция всяка масова стрелба да бъде последвана от повишаване в продажбите на оръжия, от части защото хората смятат, че ще се нуждаят от повече оръжия, за да се защитават. Това обяснява защо в дните след миналия петък се наблюдава ръст в продажбите и на специални ученически раници, подплатени с устойчив на куршуми материал.

Барак Обама ще постави въпроса за овладяване на въоръженото насилие в сърцето на втория си мандат, поставяйки вицепрезидента начело на комисията, която трябва да изготви до няколко седмици конкретни предложения за реформа на законите на огнестрелните оръжия, пише вестник “Гардиън”.

В съобщението, изправило го директно срещу окопалите се и влиятелни корпорации, Обама обеща да предприеме действия по един от най-емоционалните въпроси в Съединените щати.

Запознат с опасността емоциите от стрелбата в Нютаун да избледнеят, той нареди на специално сформираната група, под председателството на вицепрезидента Джо Байдън, да изготви законодателни промени, които да бъдат изпратени в Конгреса през януари.

Републиканците в Конгреса готови за диалог за оръжията

Републиканците в Конгреса на САЩ, подложени на обществен натиск, промениха позицията си относно евентуалното ожесточаване на процедурит...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com