Атентаторът от Тулуза ще се предаде сам

3539
Атентаторът от Тулуза ще се предаде сам

Заподозреният в серия от въоръжени атаки във Франция, който твърди, че е ислямистки екстремист, заяви, че ще се предаде по- късно днес, съобщи френският вътрешен министър, Клон Геан, цитиран от АФП.

„Към настоящия момент той води диалог с полицейските власти и не знам дали казва истината, но обеща да се предаде сам по-късно този ден”, пояснява министърът.

Франция почете паметта на загиналите в Тулуза

Франция почете паметта на децата, загинали при стрелбата пред еврейско училище в Тулуза. Точно в 11 часа местно време училищата в цяла...

Френската полиция съобщи, че заподозреният за стрелбата пред еврейско училище в Тулуза, при която бяха убити три деца и техен учител, е Мохамед Мерах – френски гражданин от алжирски произход.

В момента полицията е обградила къща, в която се смята, че се укрива вероятният извършител на атаката. Операцията се ръководи лично от френския вътрешен министър Клод Геан. Геан посочи, че целта е заподозреният да бъде хванат жив.

При обсадата на къщата са били ранени трима полицаи - единият в коляното, вторият в рамото и третият има лека контузия, защото куршумът улучил каската му. В момента около 300 тежко въоръжени полицаи са разположени в района на къщата, където се укрива Мерах. Нападателят разполага с автомати Калашников и Узи, както и с други оръжия, заяви министърът на вътрешните работи Клод Геан. В миналото той е бивал арестуван в Кандахар, крепост на талибаните в Афганистан, заради криминално деяние. Това е човек, който е имал връзки с лица, обявяващи се за салафисти и джихадисти, посочи Геан.

Във всички училища и синагоги във Франция вчера бе почетена паметта на жертвите на „моториста-убиец” от Тулуза. Извършителят е заснел своите престъпления с миникамера, пише австрийският вестник „Ди Пресе”.

Стрелецът във Франция може да удари отново

Въоръженият мъж, който застреля три еврейски деца и равин и трима войници миналата седмица в Югозападна Франция, може да убие отново,...

Точно в 11.00 часа във всички училища бе запазена минута мълчание в памет на трите деца и техния учител, станали жертви на серийния убиец. Смята се, че един и същ човек е отговорен за трите отделни инцидента, при които загинаха седем души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com