Безработицата в Албания е 13,4 на сто

5656
Безработицата в Албания е 13,4 на сто

В Албания официално като безработни фигурират 144 000 души, които се регистрирани в Бюрото по труда, пише МИА, цитирана от КРОСС.

"Ние сме страна с 13,3-13,4 процента безработица, т.е. с около 144 000 безработни", твърди Тома Мико, директор на Националната служба по труда.

Според Националната служба безработицата не преминава цифрата от 13,5 процента. Тази статистика може да се определи като нереалистична, защото в нея не са обхванати жителите на селата, които не фигурират като безработни, защото притежават земя.

"Въз основа на законовите разпоредби в страната селото се разглежда като самостоятелна заетост. Това е остаряла концепция. Жителите на селото дори и да останат без работа, не могат да се включат в списъка на безработните, защото се считат за самонаети. Необходимо е от следващата година да се направи нов регламент и те да се третират както всички други", смята Мико.

Поради тези законови разпоредби безработицата в Албания реално е далеч по-висока от официалната. Медиите манипулират процентите на около 35 на сто.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com