Безработицата в Гърция не спира да расте

4519
Безработицата в Гърция не спира да расте

Безработицата в Гърция е продължила да нараства през април, достигайки 22,5% от активното население спрямо 21,9% през март, като младежите остават най-засегнати, съобщи Националната статистическа служба на Гърция, предаде БГНЕС.

Общо 1 109 658 души в Гърция са били без работа през април, увеличение с 2,5% за един месец и с 38,4% на годишна основа. Половината младежи между 15 и 24 години, които не ходят на училище, и близо една трета от младежите между 25 и 34 години си търсят работа, като нивото се запазва спрямо март. През април 2011 г. безработицата при тези възрастови групи беше съответно 43,5% и 22,9%.

Жените също са сред основните жертви на безработицата, като малко над една четвърт от тях (26%) са били без работа спрямо 20% при мъжете. Безработицата е нараснала над два пъти спрямо 2010 г., когато започна дълговата криза в Гърция.

В момента страната преминава през петата си година на рецесия и беше задължена да предприеме строги ограничения на разходите в замяна на международни заеми, за да избегне фалита.

Гърция ще приватизира държавната лотария

Гърция може да приватизира държавната лотария и бивш олимпийски обект, за да набави средства, от които страната спешно се нуждае.Евенту...

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com