Хванаха доктор от Спешно пиян на дежурство

4636
Хванаха доктор от Спешно пиян на дежурство

Д-р Светлозар Зайцаров карал дежурство в Спешно приемно отделение на шуменската болница пиян. Сигнал за това подал пациент, който миналата нощ отишъл с детето си за преглед, предаде БГНЕС.

Сигналът бил подаден на тел. 112 в 1,30 часа на 11-ти юли. Оттам изпратили в болницата екип от сектор "Пътна полиция", като полицаите установили, че докторът лъха силно на алкохол. Поискали да го тетстват с дрегер, но той отказал. Не искал да даде и кръвна проба. Веднага било информирано ръководството на МБАЛ, като зам.-директорът на болницата разпоредила пияният лекар да бъде отстранен, а смяната му поел негов колега.

"Д-р Зайцаров вчера сутринта депозира оставката си и аз я резолирах", каза директорът на МБАЛ д-р Юлия Димитрова. Тя добави, че в молбата за напускане докторът не е посочил мотиви за това. "Дали е бил пиян или не, аз не мога да се ангажирам да кажа. Не смятам, че е имало опасност за пациента", каза Димитрова.

Д-р Светлозар Зайцаров е от София, дошъл е да работи в МБАЛ-Шумен преди 1,5 години. Има специалност "хирургия". В работното му досие няма провинения. Детето, чиито баща сигнализирал полицията, било с остър апендицит и по-късно е оперирано.

Редактор: Георги Иванов

На всеки лекар се падат по 258 пациенти

На един лекар у нас се пада да обслужва 258 души, сочат данните на националната статистика за 2011 година  Специалист по дентална меди...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com