Бомбен атентат разтърси центъра на Кабул

10610
Бомбен атентат разтърси центъра на Кабул

Центърът на Кабул беше разтърсен днес от бомбен атентат, който бе последван от престрелка между полицията и талибани, барикадирали се в сграда на международна организация, съобщиха очевидци и полицията. 

"Мощната експлозия беше последвана от стрелба, която продължава и сега", посочи говорителят на полицията Хашмат Станикзай. "Неизвестен брой бунтовници са заели позиция в сграда от квартала. Ние още не сме сигурни каква е била целта им, но предполагаме, че взривът е бил насочен срещу щабквартирата на Силите за гражданска защита, холандското посолство и някои агенции на ООН", посочи той, но добави, че засега не е в състояние да съобщи за евентуални жертви. 

Предполагаем терористичен атентат в Лондон

Мъж, когото очевидци описват като военнослужещ, бе убит с хладно оръжие в югоизточен квартал на Лондон от двама нападатели, които по-къ...

На мястото на експлозията веднага са пристигнали бойци от афганистанските специалните сили, които обкръжили сградата на Международната организация на ООН по миграцията, където са се барикадирали бунтовниците. В телефонен разговор с АФП говорител на талибаните пое отговорност за "координираната атака".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com