Бостънският атентатор изглежда дава сведения

5189
Бостънският атентатор изглежда дава сведения

Американецът от чеченски произход Джохар Царнаев – бостънският атентатор - е в съзнание и отговаря на въпроси в писмен вид, съобщиха няколко американски медии късно в неделя, предаде БГНЕС.

Джохар, който е в болница със сериозни рани, получени по време на преследването, е основният заподозрян за атентатите в понеделник, при които загинаха трима и други 180 души бяха ранени на финала на маратона в Бостън, Масачузетс. По-големият му брат, убит в престрелка с полицията, е другият вероятен извършител.

Според NBC News, позовавайки се на федералните власти, въпреки травмата в гърлото, която му пречи да говори, 19-годишният започнал да отговаря на въпроси на следователите.

Според ABC News Царнаев отговаря "спорадично" в писмена форма и следователите са го питали за други потенциални членове на възможна терористична група и за неизбухнали бомби.

Следователите проучват възможността 19-годишният чеченец сам да е нанесъл раната на врата си.

Заподозреният за атентата в Бостън е ранен в гърлото

Джохар Царнаев, който бе заподозрян за терористичните взривове на финала на бостънския маратон, е сериозно ранен в гърлото, съобщи Си Е...

Братята Царнаеви по всяка вероятност са действали самостоятелно и не са били свързани с организирани престъпни групировки зад границите на САЩ. Тази версия поддържат американските власти въз основа на наличните данни.

„Смятаме, че двамата чеченски братя са действали самостоятелно”, заяви бостънският кмет Томас Менино в ефира на телевизионния канал Ей Би Си Нюз.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com