Брайвик прати писмо на германска съмишленичка

5173
Брайвик прати писмо на германска съмишленичка

Норвежкият масов убиец Андерш Беринг Брайвик призова германска неонацистка, заловена преди година, да използва предстоящия си съдебен процес, за да обясни "политическите мотиви" за убийствата, които е извършила, предаде БГНЕС.

Както съобщава германското списание "Шпигел", Брайвик е изпратил писмо от 3 страници на Беате Шепе със съвет да използва процеса си, за да прави идеологическа пропаганда. Тя беше част от неонацистка терористична група заедно с Уве Бьорнхард и Уве Мундолс, извършила десетина убийства.

Миналата година при полицейска операция единият от съмишлениците й беше убит, вторият се самоуби, а Беате беше арестувана.

Ердоган поиска смъртта на Брайвик

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган заяви, че норвежкият масов убиец Андерш Беринг Брайвик трябва да бъде осъден на смърт. Според не...

"Когато стане ясно, че наистина си националистически активист, ти ще се превърнеш в храбра героиня на националистическата съпротива, която е направила всичко и се е жертвала, за да спре мултикултурализма и ислямизацията на Германия", пише норвежкият убиец.

Той дава да се разбере, че се гордее със своите "атаки срещу елита", и възхвалява "атаките срещу малцинствата", извършени от тримата германски терористи.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com