Британски депутат иска лимит на имиграцията от ЕС

10610
Британски депутат иска лимит на имиграцията от ЕС

Консервативният британски депутат Стюарт Джексън призова за поставянето на лимит за имиграцията от ЕС преди да се разреши на румънците и българите да работят във Великобритания.

„Не искаме да допуснем същата грешка като през 2004 година, когато приехме голям брой нискоквалифицирани работници, които получават ниски заплати”, каза Джексън пред Би Би Си.

На Острова: Българите и румънците ще ни оставят без жилища

Британските министри са подложени на натиск да представят данни за това колко румънски и български имигранти може да дойдат във Великоб...

Според депутата не е извършен истински анализ на данните за хората от България и Румъния, които ще получат правото за работа във Великобритания.

Джексън настоява премиерът Дейвид Камерън да увери британците, че няма да има огромен наплив от имигранти от двете страни. Депутатът посочва, че потенциално 29 милиона души от Румъния и България ще получат правото да работят свободно и настоява за гаранции, че това няма да има последици за британския пазар на труда.

Според Сундер Катвала, политически активист и директор на организацията „Британско бъдеще”, която се занимава с въпросите на миграцията и възможностите, Великобритания няма да стане отново свидетел на ситуация като тази с наплива на полски имигранти след 2004 година. Катвала посочва, че румънците и българите ще могат да работят и в други страни от ЕС.

В същото време премиерът на Великобритания Дейвид Камерън настоя, че засега е невъзможно да се прогнозират нивата на имиграция от България и Румъния след отменянето на ограниченията за достъп до пазара на труда в края на 2013 година, съобщи на електронната си страница британският вестник „Индипендънт”.

Застрашават ли българите британската социална система

Според позицията на някои държави, излиза, че българите не са пълноправни граждани на Европейския съюз, а нещо като втора категория хор...

Премиерът подкрепи министъра на регионалното развитие Ерик Пикълс, който в неделя заяви, че никой не знае колко хора от двете страни може да дойдат във Великобритания.

Камерън настоя, че има голяма разлика между това, което се случи с Полша, и ситуацията с България и Румъния.

„Напълно подкрепям това, което каза Ерик Пикълс. Не може да се правят официални прогнози, докато не сме напълно уверени в тези данни”, каза британският премиер пред радио „Би Би Си 4”.

Камерън настоя, че е много трудно да се направят изчисления и добави, че правителството не иска да дава подвеждаща информация.

САЩ предупредиха Великобритания да не излиза от ЕС

Администрацията на президента на САЩ Барак Обама отправи директно предизвикателство към британския премиер Дейвид Камерън, като предупр...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com